Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Warren Buffett investeert $1 miljard in Bitcoin-vriendelijke neobank

Het “Oracle of Omaha” heeft nu meer bedrijven in zijn wallet die directe/indirecte blootstelling hebben aan Bitcoin en vergelijkbare cryptocurrencies.


Buffett verkoopt Visa en Mastercard aandelen

Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft een deel van zijn Visa- en Mastercard-aandelen gedumpt. Vervolgens verhoogde het exposure aan Nubank. Nubank is de grootste fintech-bank in Brazilië die ook populair is onder Bitcoin-investeerders van het land.

In een effectendepot op 14 februari maakte het bedrijf bekend dat het in het vierde kwartaal van 2021 voor $1 miljard aan Nubank klasse A-aandelen had gekocht. Aan de andere kant verkocht het respectievelijk $1,8 miljard en $1,3 miljard aan Visa- en Mastercard-aandelen. Dit laat een verschuiving zien van kredietmaatschappijen naar hun fintech-rivalen.

Buffett, het zogenaamde ‘Oracle of Omaha’, is populair vanwege zijn voorzichtige manier van beleggen. Met name in de populairste sectoren van de markt, zoals fintech. De ervaren belegger heeft in het verleden opkomende gedecentraliseerde financiële oplossingen zoals Bitcoin gebagatelliseerd en belachelijk gemaakt als een actief dat “niets creëert”.

Het nieuwe belang van Berkshire in Nubank laat zien dat Buffett de laatste tijd toe meer toetrekt naar fintech. Het bedrijf had in juli 2021 $500 miljoen geïnvesteerd in de startup. In december 2021 bedroeg het rendement $150 miljoen. Dit was nadat Nubank debuteerde op de New York Stock Exchange (NYSE).

Tot nu toe heeft Buffett geen intentie getoond om zijn positie in Nubank te verkopen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De Buffett-Bitcoin connectie

De extra investering van Buffett in Nubank toont zijn erkenning van het onderliggende thema van de fintech-sector, de digitalisering van financiële diensten, evenals zijn bereidheid om samen te werken met bedrijven die betrokken zijn bij de cryptocurrency-sector.

Easynvest, een handelsplatform dat Nubank in september 2020 heeft verworven, biedt sinds juni 2021 actief een Bitcoin ETF aan. De zogenoemde QBTC11 wordt ondersteund door QR Asset Management en is genoteerd op de B3-beurs, de op één na oudste beurs van Brazilië.

Het lijkt er dus op dat Nubank de extra inkomstenmogelijkheden zou kunnen gebruiken om zijn topinvesteerder, Warren Buffett, ten goede te komen. Ondanks zijn mening over Bitcoin.

Dat komt voornamelijk door de groei van crypto-gerelateerde beleggingsproducten in 2021. Het aantal verdubbelde in dat jaar van 35 naar 80, volgens gegevens van Bloomberg Intelligence. Ondertussen bedroegen de totale waarderingen van de activa die ze aanhielden $63 miljard versus $24 miljard aan het begin van 2021.

De geldstroom naar cryptofondsen verdubbelde in 2021. Bron: Bloomberg Intelligence

Emily Portney, CFO bij Bank of New York Mellon Corp, merkte op dat digitale activa een “betekenisvolle bron van inkomsten” kunnen worden voor investeringsbankbedrijven.

Ondertussen voorspelde Leah Wald, chief executive van crypto-assetmanager Valkyrie Investments, een toename van de kapitaalstromen naar crypto-gerelateerde investeringstools. Ze zei er het volgende over:

“Als je de instroom vanuit een volumeperspectief bekijkt, is het niet alleen stabiel geweest met de prijscorrecties waar Bitcoin bekend om staat, maar je ziet ook veel instellingen inspringen.”


Buffett’s wallet vol crypto-gelieerde bedrijven

Buffett investeert niet rechtstreeks in Bitcoin. Toch krijgt hij al indirecte exposure naarmate bedrijven in zijn wallet de cryptosector betreden.

Bijvoorbeeld, in oktober 2021, slechts een maand voordat Bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte van $69.000, lanceerde de Amerikaanse bank US Bancorp een bewaardienst voor cryptocurrency voor zijn institutionele investeringsmanagers. Hierbij merkten ze op dat ze een toename van de vraag van hun “fondsdiensten klanten” zagen in de afgelopen jaren.

Evenzo, in oktober 2021 lanceerde de Bank of America een onderzoeksinitiatief voor cryptocurrency. Hierbij verwees het naar “groeiende institutionele interesse”.

Maanden eerder kondigde BNY Mellon aan dat het Bitcoin en soortgelijke cryptocurrencies zou houden, overdragen en uitgeven voor zijn vermogensbeheerklanten.

“De Nubank-investering is Buffett’s manier om de fintech/crypto-wereld te ondersteunen zonder zijn kritiek op het verleden terug te nemen”. Zo beweerde Greg Waisman, mede-oprichter en chief operating officer van crypto-walletservice Mercuryo. Hij voegde eraan toe dat de Berkshire-baas nu indirect het ‘digitale valuta-ecosysteem’ ondersteunt.

“Zelfs een indirecte blootstelling zal ongetwijfeld het positieve sentiment vergroten.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt
Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten