Wat betekent de enorme werkloosheidsstijging voor Bitcoin?

Het werkloosheidscijfer begint flink op te lopen. Miljoenen Amerikanen zijn al hun baan verloren en ook in Europa begint het cijfer op te lopen, maar betekent dat iets voor de Bitcoin?


Werkloosheid in Amerika

Meer dan twee miljoen Amerikanen hebben vorige week voor het eerst een werkloosheidsuitkering aangevraagd en de vraag die we in dit artikel bespreken is of dit van invloed kan zijn op de Bitcoin koers.

CNBC noteerde voor de zevende opeenvolgende week een stijging van de werkloosheid. Er kwamen deze week 2,44 miljoen nieuwe werkloosheidsaanvragen bij, zei CNBC in een brief van 21 mei. Deze cijfers vallen echter binnen de verwachtingen van economen.

Binnen het tijdsbestek rond het coronavirus hebben Amerikanen tot nu toe 38,6 miljoen werkloosheidsclaims ingediend, zei CNBC.

Vanwege de enorme stijging in werkloosheid beginnen steeds meer analisten en economen te pleiten voor een heropening van de economie. Er zijn enorm veel banen verloren gegaan en die gevolgen gaan misschien wel erger zijn dan het COVID-19 virus zelf.

“We moeten de economie open krijgen en mensen weer veilig aan het werk krijgen”, zei Pompliano op 21 mei.


Heeft het invloed op de Bitcoin koers?

Zijn de recente cijfers over het verlies van banen van invloed op Bitcoin? Mogelijk. Aan de ene kant zijn mensen baan kwijt zijn geraakt logischerwijs meer bezorgd over het betalen van rekeningen en het doen van boodschappen voor de komende dagen van onzekerheid. Deze mensen zullen zeker even geen geld uitgeven aan Bitcoin.

Een recent artikel van Business Insider toonde dan ook dat mensen steeds meer sparen in Amerika. Er wordt minder geïnvesteerd in risicovolle producten en er wordt meer gekeken naar het veilig wegzetten van geld. Je zou dan dus kunnen stellen dat dit niet goed is voor de Bitcoin.

Echter, je zou kunnen stellen dat mensen die wat meer geld hebben zoeken naar een manier om hun vermogen op te slaan buiten het regeringssysteem. Dit aangezien er een grote vrees is dat de inflatie flink zal toenemen. Sommige mensen beschouwen goud dan als een afdekking in onzekere tijden, maar ook steeds meer mensen lijken naar Bitcoin te kijken om deze reden. Dit is ook te zien in het toenemende handelsvolume op de exchanges.

Al met al is het lastig om te concluderen of de crisis goed is voor de Bitcoin. Aan de ene kant zouden individuele investeerders misschien even wegblijven van risicovolle investeringen, terwijl aan de andere kant mensen juist op zoek gaan naar een belegging die inflatie tegen gaat.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken