Bitcoin minen, miner
Ethereum

Wat gaan Ethereum miners doen na de Merge?

De mining-infrastructuur van bedrijven als Hive Blockchain en Hut 8 Mining Corp is, mits de Ethereum Merge volgens plan verloopt, over iets meer dan een week tijd waardeloos. Met de Merge komt Proof-of-Work mining op Ethereum namelijk definitief ten einde en hebben deze partijen in feite niets meer aan de miners.

Waarom geen Bitcoin?

Je zou zeggen, waarom stappen deze partijen niet over op Bitcoin mining? Dat komt omdat de apparatuur die nodig is voor Ethereum mining verschilt van de apparatuur die het beste werkt voor Bitcoin mining. De miners die het meest efficiënt werken voor Ethereum doen dat niet voor Bitcoin, waardoor het onmogelijk is om daar rendabel Bitcoin van te minen. Een overstap naar Bitcoin mining behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Hive Blockchain is van plan om andere blockchains te ontdekken om de apparatuur op aan het werk te zetten. Het Canadese Hut 8 pakt het iets creatiever aan en hoopt de apparatuur te kunnen gebruiken voor doeleinden buiten de cryptowereld. Hut 8 is van plan om de krachtige computers in te zetten voor kunstmatige intelligentie en machine learning, twee toepassingen die vaak ook enorme hoeveelheden computerkracht vergen.

733 miljoen dollar omzet in augustus

In augustus alleen al verdienden Ethereum miners 733 miljoen dollar met hun operaties. Straks is dat feestje van de ene op de andere dag afgelopen en is alle apparatuur compleet waardeloos, in ieder geval wat het minen van Ethereum betreft. De vraag is nu dus of andere Proof-of-Work blockchains daar mogelijk van gaan profiteren en straks extra hashing power in hun netwerk krijgen.

Ethereum wordt in ieder geval de eerste blockchain die, terwijl de boel al draait, overstapt van Proof-of-Work op Proof-of-Stake. Een historische gebeurtenis die de industrie hopelijk een nieuwe boost kan geven. Dat kunnen we na dit zware jaar van koersdalingen wel gebruiken, al gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat het er economisch allemaal niet goed uitziet op dit moment.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen