Ethereum logo hand
Ethereum

Wat gebeurt er als er $4,8 miljard dollar aan Ethereum-opties aflopen?

Een grote hoeveelheid Bitcoin en Ethereum optiecontracten loopt op korte termijn af. Normaal gesproken zorgt dat voor een hoop volatiliteit bij de onderliggende assets. In het geval van Ethereum gaat het om 256.000 optiecontracten die aflopen en een gezamenlijke waarde van 4,8 miljard dollar dragen. Wat dat betreft is het Ethereum wat de klok slaat, want bij Bitcoin gaat het om slechtst 37.000 contracten voor ongeveer 1 miljard dollar.

Shanghai-upgrade

Als je het aan de analist Colin Wu vraagt, dan heeft het enthousiasme rondom optiecontracten voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin te maken met de komst van Shanghai. Dat is de upgrade die het mogelijk moet maken dat Staked Ethereum straks ook losgemaakt en verkocht kan worden.

Met de komst van Shanghai komen er in theorie 18 miljoen Ethers vrij, die samen een waarde dragen van om en nabij de 34 miljard dollar. Wat dat betreft is het niet gek dat optiehandelaren op dit moment extra speculeren op de koers van Ethereum.

“De Shanghai-upgrade komt eraan en de handel in Ethereum-opties heeft die van Bitcoin voor het eerst in meer dan een maand ingehaald”, aldus Wu. Dit hoeft dus niet te betekenen dat Ethereum het ook qua koers beter zal doen dan Bitcoin.

Opties lopen af

Optiecontracten voor Ethereum zijn derivaten die het mogelijk maken voor handelaren om te speculeren op de koers van Ether. Ze kunnen Ether kopen en verkopen voor een specifieke prijs in de toekomst.

Bijvoorbeeld als je vandaag geen geld hebt om Ether te kopen tegen de huidige koers, maar je bent bang voor een stijging. Dan kun je met een optie de huidige koers langer vastleggen. Daar betaal je dan wel een kleine premium voor.

Als jij weet dat je over een maand voldoende geld hebt om een x-aantal Ethers te kopen tegen de huidige koers, dan kan dat een interessante manier zijn om in te stappen.

De meeste handelaren lijken op dit moment echter bearish op Ethereum, want de put/call verhouding is op dit moment 1,09. Dit betekent dat meer mensen put-opties kopen, waarmee je kunt wedden op een daling van de koers.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken