Bitcoin Nieuws

Wat gebeurt er met Bitcoin nadat ze alle 21 miljoen zijn gemined?

Er zijn 21 miljoen Bitcoins, en dat is het. Zodra ze allemaal zijn gemined, wat rond het jaar 2140 zou moeten gebeuren, komt er geen nieuwe BTC tokens meer in omloop.


Wat als alle Bitcoin zijn gemined

De Bitcoin blockchain is ontworpen rond het principe van gecontroleerde supply. Dit betekent dat er al vast staat hoeveel BTC er gemined kan worden, namelijk 21 miljoen.

Zodra alle 21 miljoen Bitcoins zijn gemined, zal het netwerk grotendeels hetzelfde functioneren als nu, maar met één cruciaal verschil voor miners.


Wanneer wordt de laatste Bitcoin gemined?

Ongeveer elke tien minuten ontdekken Bitcoin miners een nieuw block. Hiermee wordt een cryptografische puzzel opgelost waarmee de succesvolle miners het nieuw ontdekte block aan de blockchain toevoegen. Dit block is gevuld met transacties die eerder in de Bitcoin memory pool wachtten, meestal gekozen op basis van de grootte van de transactie vergoedingen die ze aan miners verstrekken.

In ruil voor het ontdekken van een block, ontvangt de miner een vaste Bitcoin blokbeloning. Toen de Bitcoin voor het eerst werd gelanceerd, was de beloning vastgesteld op 50 Bitcoin. Echter wordt deze periodiek gehalveerd op het moment dat er 210.000 nieuwe blokken ontdekt zijn. Dit gebeurt ongeveer om de vier jaar. Hierdoor wordt de beloning verlaagd tot 25 Bitcoin, 12,5 BTC, 6,25 BTC, enzovoort.

Tot dusver zijn er drie halveringen voltooid. De meest recente Bitcoin halvering vond plaats op 11 mei. Destijds werd de blokbeloning verlaagd tot 6,25 Bitcoin.

Bitcoin miners kunnen doorgaan met het verdienen van blokbeloningen totdat er in totaal 21 miljoen Bitcoins op de markt zijn. Daarna zullen er geen geen nieuwe BTC tokens meer in omloop komen.

Momenteel zijn er iets meer dan 18,5 miljoen Bitcoin geproduceerd, wat overeenkomt met 88,3% van het maximale aanbod. Het duurt echter nog 120 jaar voordat de laatste Bitcoin ooit geproduceerd zal worden. Dit vanwege de geleidelijke afname die elke vier jaar plaatsvindt als gevolg van het halveringsproces.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Wat zullen miners doen als alle Bitcoins zijn gemined?

Zodra alle 21 miljoen Bitcoin zijn gemined, kunnen de Bitcoin miners nog steeds deelnemen aan het block ontdekkingsproces. Echter zullen ze niet meer betaald worden in de vorm van BTC tokens.

Maar, naast blockbeloningen ontvangen Bitcoin miners ook alle transactiekosten die in elk nieuw ontdekt blok zijn opgenomen. Momenteel vormen transactiekosten een klein deel van de inkomsten van een miners, maar dat zal een steeds groter deel worden.

Miners verdienen op dit moment gezamenlijk ongeveer 900 Bitcoin per dag. Daarnaast verdienen ze elke dag tussen de 30 en 50 Bitcoin aan transactiekosten. Dat betekent dat transactiekosten momenteel slechts 3,3% van de inkomsten van een miner zijn, maar in 2140 zal dat oplopen tot 100%.


De transactiekosten bereikten een piek in 2017

Het is waar dat het overschakelen naar, op transactiekosten gebaseerde beloningen, het mining netwerk vrijwel zeker pijn zal doen. Aangezien maar weinig Bitcoin miners in staat zouden zijn om de Bitcoin winstgevend te minen als ze slechts 3,3% van hun beloningen zouden ontvangen.

Maar, als het netwerk veel meer gebruikt zou gaan worden, zal het minen nog steeds winstgevend kunnen zijn. Dit verhoogde gebruik zou waarschijnlijk leiden tot hogere transactie vergoedingen voor miners. Dit is vergelijkbaar met wat we zagen tijdens de bull run van de Bitcoin in 2017.

Op het hoogtepunt in december 2017 stegen de totale transactie vergoedingen per dag namelijk tot 1.495 Bitcoin. In deze tijd had de Bitcoin een waarde van $14.000. Als gevolg hiervan verdienden miners die dag in totaal voor $21 miljoen aan transactie vergoedingen. Dit is meer dan miners momenteel verdienen aan de blokbeloning, wat aangeeft dat er in de toekomst iets soortgelijks zou kunnen gebeuren.

Toen de prijs van de Bitcoin in oktober 2020 enorm steeg, stegen de transactie vergoeding in twee weken tijd in een negenvoud, met een piek van ongeveer $14. Dit geeft dus aan dat ook wanneer alle Bitcoins zijn gemined het netwerk, waarschijnlijk, gewoon zal blijven draaien.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten