Wat hebben Cryptocurrency en AI gemeen?

Cryptocurrency en de achterliggende blockchain-technologie is onderdeel van een grote digitale revolutie. Technologieën die Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) mogelijk maken, zullen allemaal de manier veranderen waarop wij leven en met elkaar omgaan.


Wat is AI?

AI is op zich zelf een brede term. AI is een afkorting van Artificial Intelligence, ofwel Kunstmatige Intelligentie. Deze technologie verwijst naar het vermogen om machines kennis te laten verwerven en te delen. Dit is vergelijkbaar met een brein van een mens.

AI wordt momenteel al grootschalig gebruikt. Één van de bekendste vormen van het moment is de zelfrijdende auto’s.


AI en cryptocurrency?

Alhoewel cryptocurrency en AI niet direct met elkaar in verband kan worden gebracht, zijn er toch diverse overeenkomsten. Om deze reden wordt er momenteel door onderzoekers wel gezocht naar manieren om ze te integreren.

Maar wat zijn nu precies de overeenkomsten?


Transparant

Het ecosysteem van cryptocurrency is gebaseerd op de blockchain-technologie. Deze technologie wordt als uiterst veilig en transparant beschouwd. De digitale valuta die hieraan kan worden gekoppeld worden verhandeld via exchanges met een vooraf gedefinieerde methode. Deze methode biedt een duidelijke vergoeding en duidelijke resultaten.

Niet alleen cryptocurrency is echter transparant. Ook AI is transparant in alles wat er wordt uitgevoerd. AI voert namelijk duidelijke vooraf ingestelde instructies uit om een specifiek doel te bereiken.

Beide opties hebben geen gecentraliseerd systeem waarin alles wordt beheert of bestuurt. Alles wordt op een gedecentraliseerde wijze uitgevoerd.


Veiligheid

Zowel AI als cryptocurrency is gebouwd om zo veilig mogelijk te zijn. Om cyberaanvallen en andere kwaadwilligen te mijden, maken beide technologieën gebruik van diverse veiligheidsmaatregelen.

Het gedistribueerde grootboeksysteem waar de Blockchain bekend om staat en het zelflerende capaciteit van AI zorgen ervoor dat ongeoorloofde acties snel worden geïdentificeerd en (vaak automatisch) worden afgehandeld.


Betaalbaar

Beide technologieën kunnen grote technologische ontwikkelingen gaan waar maken. AI kan op zich zelf veel hedendaagse beroepen vervangen, terwijl cryptocurrency het mogelijk maakt om betalingsverwerkers of andere financiële tussenpersonen te elimineren. Hierdoor zal er vrijwel direct resultaat worden geboekt, terwijl deze technologieën slechts een fractie zijn van alle andere uitgaven.


Geen vooroordelen

Beide technologieën zijn gedecentraliseerde, autonome, organisatie’s die zich gedragen zonder vooroordelen. Dit resulteert in systemen die in staat zijn om eenvoudig beslissingen te nemen op basis van rationele en logische gegevens. Hier komt geen emotionele gedachtenspin in voor.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken