Bitcoin

Wat heeft de grootste Bitcoin Crash van dit jaar veroorzaakt?

Er stroomt vandaag bloed in de cryptomarkt. De totale waarde van de markt is vandaag met $20 miljard dollar gedaald in de grootste crash van 2020. Bitcoin verloor in een paar uur tijd bijna 1000 dollar, maar wat heeft de crash veroorzaakt?


Bitcoin crasht met $1k in paar uur

Net toen de markt er weer bullish uit begon te zien, met een totale waarde van meer dan $300 miljard, vond er een enorme uitverkoop plaats. Ongeveer $20 miljard dollar verliet de cryptowereld in de grootste dump van het jaar.

De Bitcoin koers daalde van een hoogtepunt van $10.300 tot een dieptepunt van $9.300 in slechts een paar uur tijd. Sindsdien is de prijs weer een klein beetje gestegen waardoor 1 BTC nu rond de $9.600 waard is. Toch zijn de verliezen enorm.


Was de Bitcoin koersdaling te verwachten?

Gisteren waarschuwden verschillende analisten al dat, wanneer BTC niet de $10.500 weerstand wist te doorbreken, de correctie waarschijnlijk al worden hervat.

Vandaag zien we dat dit scenario inderdaad is uitgespeeld. Gisteravond zagen we een enorme rode candle die de Bitcoin koers in een paar uur tijd met meer dan $900 deed dalen. De vraag is nu of de koers nog verder kan dalen? Verschillende analisten geven aan dat de koers maximaal tot de $9.300 kan dalen. Hier ligt namelijk een sterke ondersteuning. Als de zone van $9.300 niet wordt gehouden, kunnen we verwachten dat de koers flink terugzakt richting de $8.800 dollar waar de munt opnieuw ondersteuning vindt.

Naast dat de koersdaling enigszins te verwachten was, lijkt opnieuw crypto exchange BitMEX een factor te zijn die de crash heeft veroorzaakt. Als we kijken naar de grafieken dan zien we dat er voor meer dan $150 miljoen dollar werd geliquideerd op de exchange. Dit zorgde voor een enorme waterval aan verkooporders.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC