Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wat is de reden van de Bitcoin crash tot onder de $30k?

Slechts 1 dag nadat Ethereum onder de psychologische $2.000 grens was gezakt, is de Bitcoin prijs onder de $30.000 gecrasht. De prijsdaling wordt veroorzaakt door zeer streng optreden tegen crypto’s vanuit China.

Bitcoin zakt tot $28.8k – Bron: Tradignview

Bevindt Bitcoin zich in een bearmarkt?

Hoewel er verschillende redenen zijn voor de crash, is de belangrijkste factor ongetwijfeld de regelgevende druk vanuit China. Gisteren vertelde de centrale bank van het land aan de vijf grootste commerciële banken enn betalingsplatform Alipay om te stoppen met deelnemen aan crypto-gerelateerde zaken.

Het bevel is gericht om de handel van crypto’s tegen te gaan door burgers. Ook is het minen van Bitcoin stopgezet in verschillende provincies in China. Tot dusver hebben Binnen-Mongolië, Xinjiang, Qinghai, Yunnan en Sichuan alle orders uitgevaardigd om het minenn stop te zetten.

De huidige marktsituatie wordt dan ook steeds vaker beschreven als een ‘bearmarkt’ omschreven. Dat BTC zich in een bearmarkt bevindt wordt bevestigd door het aantal Bitcoins dat richting exchanges wordt gestuurd om te verkopen. Dit zie je eigenlijk altijd gebeuren tijdens een bearmarkt. Het tegenovergestelde zie je tijdens een bullmarkt.

Ondanks de dramatische weken die de cryptomarkt achter de rug heeft bestaat de kans wel dat alle negativiteit vanuit China spoedig afgelopen is. Wanneer alle miners vertrokken zijn naar andere landen hebben we in ieder geval geen last meer van de China Fud.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten