Newsbit

bitcoin crash

Wat is de reden van de Bitcoin crash tot onder de $30k?

bitcoin crash

Slechts 1 dag nadat Ethereum onder de psychologische $2.000 grens was gezakt, is de Bitcoin prijs onder de $30.000 gecrasht. De prijsdaling wordt veroorzaakt door zeer streng optreden tegen crypto’s vanuit China.

Bitcoin zakt tot $28.8k – Bron: Tradignview

Bevindt Bitcoin zich in een bearmarkt?

Hoewel er verschillende redenen zijn voor de crash, is de belangrijkste factor ongetwijfeld de regelgevende druk vanuit China. Gisteren vertelde de centrale bank van het land aan de vijf grootste commerciële banken enn betalingsplatform Alipay om te stoppen met deelnemen aan crypto-gerelateerde zaken.

Het bevel is gericht om de handel van crypto’s tegen te gaan door burgers. Ook is het minen van Bitcoin stopgezet in verschillende provincies in China. Tot dusver hebben Binnen-Mongolië, Xinjiang, Qinghai, Yunnan en Sichuan alle orders uitgevaardigd om het minenn stop te zetten.

De huidige marktsituatie wordt dan ook steeds vaker beschreven als een ‘bearmarkt’ omschreven. Dat BTC zich in een bearmarkt bevindt wordt bevestigd door het aantal Bitcoins dat richting exchanges wordt gestuurd om te verkopen. Dit zie je eigenlijk altijd gebeuren tijdens een bearmarkt. Het tegenovergestelde zie je tijdens een bullmarkt.

Ondanks de dramatische weken die de cryptomarkt achter de rug heeft bestaat de kans wel dat alle negativiteit vanuit China spoedig afgelopen is. Wanneer alle miners vertrokken zijn naar andere landen hebben we in ieder geval geen last meer van de China Fud.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top