Bitcoin

Wat is de reden van de Bitcoin crash?

De Bitcoin koers is vandaag hard gecrasht. De prijs zakte namelijk in minder dan een dag tijd van $43.000 naar $38.590. Dat betekent dat BTC sinds het begin van dit jaar meer dan 15% van zijn waarde heeft verloren. In dit artikel gaan we opzoek naar de reden van de Bitcoin crash.

Bitcoin prijs crasht – Bron: Tradingview

Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De redenen van de crypto crash

De daling van de Bitcoin volgt op de verliezen van de traditionele aandelenmarkten. Zo is de Nasdaq is deze week met bijna 5% gedaald en ook de S&P 500 is voor de derde week op rij gedaald.

Toen de Amerikaanse rente eerder deze week steeg, zorgde dit ervoor dat investeerders hun posities in riskante activa verkleinde. Zulke rente verhogingen en Tapering zijn dus ook slecht voor de cryptomarkt. Tapering is het proces waarbij de Federal Reserve de aankopen van nieuwe activa, waaronder effecten en obligaties, vertraagt. Het afbouwen van steunmaatregelen door de Fed en het verhogen van de rentetarieven kan ertoe leiden dat de wereldwijde liquiditeit krimpt en uiteindelijk de prijs van Bitcoin beïnvloedt.

Ook heeft de crypto-markt de laatste tijd te maken gehad met verschillende regelgevende tegenslagen over de hele wereld. Zo lijkt de kans groot dat crypto exchanges onderzocht gaan worden door de Amerikaanse SEC. Daarnaast heeft de Russische centrale bank heeft gisteren een verbod op bitcoin-mining en cryptocurrency-handel in heel Rusland voorgesteld.

Het recente rapport van Huobi voorspelt ook dat Bitcoin dit jaar een bearmarkt zal betreden.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?