Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Wat is de reden van de Solana prijsstijging?

Terwijl de rest van de cryptomarkt afgekoeld is blijft de Solana prijs explosief doorstijgen. Ook vandaag boekt SOL een winst van meer dan 20 procent waardoor de munt vandaag opnieuw een ATH heeft bereikt. Twee uur geleden bereikte de Solana prijs zijn nieuwe All Time High van $84,20.

Solana daggrafiek – Bron: Tradingview

Wat is de reden van de SOL prijsstijging?

Een belangrijke reden van de prijsstijging van vandaag is de aankondiging van Pyth Network. Ze hebben namelijk aangegeven dat ze realtime marktgegevens zullen leveren aan DeFi-apps waardoor communicatie tussen apps op de Solana-blockchain en die op Ethereum, Binance Smart Chain en op Terra mogelijk zijn. Deze ontwikkeling zal waarschijnlijk meer DeFi-projecten verleiden om zich bij het Solana-ecosysteem aan te sluiten.

Op dit moment is Ethereum veruit de grootste speler op de DeFi-markt, maar Solana wint razendsnel terrein. Dit omdat het netwerk schaalbaarder en efficiënter is dan het ETH netwerk.

Aangezien Solana opnieuw zijn ATH heeft doorbroken is er weinig weerstand te vinden. Dit kan ervoor zorgen dat de SOL prijs spoedig richting het psychologische $100 niveau kan stijgen. Echter moet je als handelaar ook in je achterhoofd houden dat wanneer een munt hard omhoogschiet, de koers ook een grote terugval kan meemaken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten