Altcoin

Wat is Groestlcoin (GRS)?

Groestlcoin (GRS) bestaat al een hele tijd en de echte crypto fanaten zullen het project dan misschien ook wel kennen. Ondanks dat het project al lang bestaat is het zeker niet minder relevant geworden. Daarom willen we onze lezers graag opnieuw kennis laten maken met Groestlcoin.


De start van Groestlcoin

Groestlcoin werd gelanceerd op 22 maart 2014 met een focus op technologische vooruitgang. Jackielove4u (hoofdontwikkelaar) zag een behoefte aan een snelle, veilige en werkende mobiele wallet. Onder vergelijkbare blockchains zijn gebruikers beperkt tot één wallet of zijn de wallet-opties te moeilijk voor de gemiddelde gebruiker om te begrijpen. In veel gevallen werden mobiele wallets niet onderhouden, wat betekent dat ze na verloop van tijd niet meer zouden werken. Jackie gelooft in het geven van veel opties aan de gebruiker en het vertegenwoordigen van de opties met dezelfde officiële GRS-branding, om zowel het selectieproces voor de gebruiker te vereenvoudigen als om ze tegelijkertijd meerdere opties te presenteren. Hij en het GRS-team hadden ook beloofd aan gebruikers van de blockchain dat alle wallets up-to-date zouden worden gehouden.

Groestlcoin werd de eerste munt die SEGWIT activeerde, en ook de eerste munt die met succes een Lightning Network-transactie op mainnet uitvoerde.


Wat is Groestlcoin?

Groestlcoin is een Bitcoin fork en een gedecentraliseerd peer-to-peer (p2p) betalingsprotocol dat is ontwikkeld om de belangrijkste tekortkomingen van Bitcoin op te lossen. Het is een open source project dat is gelanceerd in 2014 door een Nederlands kernteam. Dit gebeurde nadat het team van ontwikkelaars de finale van een prestigieuze wedstrijd bereikte. Tijdens deze wedstrijd stelde de ontwikkelaars van Groestlcoin een uniek algoritme voor dat een enorm hoog beveiligingsniveau zou kunnen bereiken. Groestlcoin noemde dit algoritme Groestl-0.

Het algoritme is geïnspireerd op het Amerikaanse ‘Advanced Encryption Standard (AES)’ algoritme en is gebouwd om een ​​breed scala aan toepassingen aan te kunnen. Het kernteam van Groestlcoin is, zoals hierboven aangegeven, afkomstig uit Nederland. De twee Nederlanders met de namen, ‘Gruve P’ en ‘Jackie Love’ zijn de oprichters van het netwerk.

Twee grote voordelen van Groestlcoin zijn de lage transactiekosten en de enorm snelle transacties die het netwerk uit kan voeren. Door gebruik te maken van SegWit kan het protocol betalingen voltooien in een fractie van een seconde.


Hoe werkt Groestlcoin?

Groestlcoin is een project dat zich focust op snelle, veilige, goedkope en privacy in acht houdende transacties.

Groestlcoin-transacties worden geverifieerd door miners die 5 GRS-munten ontvangen voor elk geminde blok. Het netwerk bestaat uit een betalingsprotocol dat is geïntegreerd met SegWit en het Lightning Network. Naast het Lightning-netwerk gebruikt Groestlcoin SegWit, dat de blokgroottes vergroot om het netwerk schaalbaar te houden.

Hopelijk hebben we jullie als lezers wat meer helderheid kunnen bieden over Groestlcoin. Het is een interessant Nederlands project dat zeer transparant te werk gaat en zich focust op technologisch ontwikkeling. Wij raden iedereen die technologisch ontwikkeling hoog in het vaandel heeft dan ook aan het project te blijven volgen.


De voordelen van Groestlcoin

Groestlcoin biedt een aantal belangrijke voordelen. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste kenmerken:

  1. Groestlcoin is de eerste munt die SEGWIT heeft geactiveerd. Dit gebeurde in januari 2017. Daarmee is Groestlcoin een blockchain pionier.
  2. Door gebruik te maken van het Lightning Network betaal je bijna 0.0 transactiekosten. Daarnaast zijn de betalingen super snel en is het netwerk schaalbaar.
  3. De enige munt die via sms kan worden verzonden.
  4. Elke 3 maanden brengt het team van ontwikkelaars nieuwe functies en updates uit.
  5. De enige munt met meer dan 120 Electrum-servers.
  6. Groestlcoin heeft 11 verschillende Android wallets en 5 verschillende iOS wallets.
  7. De enige munt die Samourai heeft geport en daarmee BIP147 succesvol heeft geïmplementeerd.