Altcoin Nieuws

Wat is Sandbox en waarom stijgt de prijs de laatste tijd?

De token van het cryptoproject The Sandbox is de afgelopen dagen explosief gestegen, maar waarom stijgt de SAND token zo hard?


Snelle stijging

De SAND token, afkomstig van het metaverse platform The Sandbox, wordt momenteel gewaardeerd op iets meer dan $6,80. Dat betekent dat de prijs van de munt met meer dan 27% is gestegen in de afgelopen 24 uur. Dat is een indrukwekkende koersstijging, maar het wordt nog veel indrukwekkender als je kijkt hoeveel de token een maand geleden waard was. Toen lag de prijs van 1 SAND token namelijk op ‘slechts’ $0,75. De munt is in 30 dagen tijd dus ongeveer 8 keer zoveel waard geworden.

Maar wat is The Sandbox precies en waarom stijgt het ineens?


Wat is SAND?

SAND is de token van The Sandbox. The Sandbox is een op blockchain gebaseerde virtuele wereld ontwikkeld door Pixowl, waarmee mensen universums kunnen creëren en verkennen. Het was oorspronkelijk een mobiel- en pc-spel, maar werd in augustus 2018 overgenomen door Animoca Brands om vervolgens naar de blockchain te worden gebracht.

Spelers moeten taken volbrengen. Ze kunnen hun werelden ook opslaan en uploaden naar een openbare galerij.

“Door de krachten van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) en non-fungible tokens (NFT’s) te combineren, creëert The Sandbox een gedecentraliseerd platform voor een bloeiende gaminggemeenschap.”


Waarom stijgt de prijs?

SAND maakte eind oktober een grote prijssprong. Dit viel samen met de aankondiging van Facebook dat het de naam van zijn overkoepelende bedrijf zou veranderen in Meta.

De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, maakte ook een aantal opmerkingen over de metaverse – een digitaal universum waarin mensen als avatars kunnen communiceren, waardoor mensen kunnen werken, winkelen, leren en spelen in virtual reality-ruimten zonder fysiek samen te zijn.

Hij vertelde het volgende op de jaarlijkse conferentie van Facebook: “Na verloop van tijd hoop ik dat we worden gezien als een metavers bedrijf. Ik wil ons werk en onze identiteit verankeren in waar we naartoe bouwen.”

Een van ’s werelds machtigste bedrijven die zoveel waarde hecht aan het concept van de metaverse wekte interesse in platforms zoals The Sandbox en Decentraland.


Wat kan er nu gebeuren?

Investeringssite The Motley Fool is optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van SAND. De site schreef het volgende:

“Beleggers die op zoek zijn naar cryptocurrencies met een enorm momentum en het potentieel voor portefeuilleveranderende rendementen, zijn op zoek naar opties zoals SAND. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van ‘slechts’ $4 miljard. Dit is echter ook een snel stijgende cryptocurrency, die vandaag de top 50-lijst heeft verbroken.

“Gezien de buitensporige interesse rond de metaverse-ruimte en de implicaties die op blockchain gebaseerde metaverse-games in deze omgeving zouden kunnen hebben, is dit een cryptocurrency waar investeerders klaar voor lijken te zijn.”

Natuurlijk moet nog wel blijken of de metaverse inderdaad zo groot wordt als sommigen verwachten, maar voor nu staat The Sandbox er goed voor.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten