Bitcoin

Wat was de werkelijke drijfveer van Bitcoins nieuwjaars rally?

Bitcoin heeft dit jaar een flinke winst behaald, De munt is de afgelopen weken met meer dan 20% gestegen. Maar wat is nou de reden van deze prijsstijging geweest?


Bitcoin was ‘over sold’

Er worden verschillende redenen gegeven voor de koersstijging. Sommige analisten hebben de hoop dat de crypto valuta in 2020 een grotere acceptatie zal krijgen. Als je naar de voordelen kijkt die de crypto’s met zich meedragen dan is dit zeker mogelijk. Anderen wijzen op de aanstaande Bitcoin halving. Deze staat gepland om ergens in mei plaats te vinden. Dit gaat de Bitcoin prijs helpen om in waarde te stijgen. Hoewel dit zeker logische verklaringen zijn, zijn er ook andere factoren die over het hoofd gezien worden.

Verschillende analisten beweerden dat de Bitcoin werd ondergewaardeerd toen het nieuwe jaar begon. “De prijs is aan het einde van het vorig jaar te laag geworden“, zei Jeff Dorman, chief investment officer van Arca.

Deze prijsdaling resulteerde in een gebrek aan verkopers in combinatie met‘ ‘Value buyers’, zegt Marouane Garcon, de directeur van het crypto-to-crypto-derivatenplatform Amulet. Tim Enneking, directeur van Digital Capital Management, nam het volgende ook mee in zijn afweging:

“De minimumwaarde waarmee miners kunnen werken, speelt ook een rol. Omdat ‘value buyers’ alleen de markt op gaan als zij denken dat ze kunnen kopen wanneer de prijs op zijn laagste is.

De $6.000 dollar prijs van Bitcoin leek een bodem, Miners leken simpelweg gewoon te stoppen met het aanbieden van de Bitcoin onder dat prijsniveau, vertelt Enneking. Volgens hem was de weg van de minste weerstand dus naar boven.


Bitcoin’s Safe-Haven

Een andere factor waarover analisten spraken, was de status van Bitcoin als een Safe-Haven (veilige haven) tegen macro-economische onrust. Verschillende analisten benoemden het conflict in Iran als een factor die ervoor zorgde dat beleggers steeds meer gingen investeren in de grootste crypto valuta. Dorman zei het volgende over het conflict:

“Het conflict tussen Iran en de VS heeft de Bitcoin in positieve zin aangetast. Bitcoin gedroeg zich echter precies zoals je zou verwachten van een ‘Safe-Haven ‘ activa. De koers steeg tijdens de onrust.

Dit gaf beleggers het vertrouwen dat Bitcoin inderdaad een wereldwijde functie zou kunnen hebben als veilige investering. Evan Kuo, CEO en mede-oprichter van digitale valutafirma Ampleforth zegt hierover het volgende:

”Bitcoin profiteert momenteel van de wereldwijde instabiliteit”

Volgens Evan Kuo verwachten veel mensen in 2020 nog veel meer onzekerheid. 2020 is namelijk een verkiezingsjaar in Amerika.


Een perfecte storm

Toen de Bitcoin koers steeg, hielpen verschillende factoren samen de winst te vergroten. De start van een nieuw jaar geeft altijd wel wat optimisme. De‘ crisis tussen de VS en Iran was uiteindelijk een echte trigger” zegt Enneking.

De CME-futures voegden momentum toe aan die beweging. Bovendien zorgde het vooruitzicht op halving voor een beetje FOMO (Fear Of Missing Out). Dorman bood een soortgelijk perspectief en verklaarde het volgende:

“Vanaf het moment dat de markt momentum begon te winnen, begonnen de gebruikelijke FOMO gedachten weer te borrelen. Hierdoor werd de marktwaarde alleen nog maar hoger. In de afgelopen dagen hebben we een grote toename gezien in het kopen van futures. ”

De vooruitzichten van de crypto markt

Er zijn op dit moment letterlijk honderd redenen om bullish verwachtingen te hebben beweert analist Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics. Verder zegt Mati Greenspan:

“Een aspect dat ik in het bijzonder heb bekeken, is het effect van acties van centrale banken op de markten,”

In de tweede helft van 2019 veranderden alle grootste centrale banken zeer plotseling in hun beleid. De effecten op de aandelenmarkt zijn intens en veel technologiebedrijven zien hun waarde stijgen. Het heeft wel een paar maanden geduurd, maar het lijkt erop dat de fondsen ook naar de cryptomarkt stromen.

Kuo sprak over andere positieve ontwikkelingen en verklaarde dat er geen twijfel is over de snelle toename van de stock-to-flow analyse van PlanB. Daarnaast zijn de mensen heel enthousiast over de verwachte halving van Bitcoin in 2020.

Miners, die moeten speculeren vóór particuliere beleggers, hebben de hash-tarieven verhoogd. Enneking gaf zijn vooruitzichten voor de markt. Hij benadrukte dat de januari-rally gematigder was dan de scherpe winst die Bitcoin in oktober ondervond. Destijds steeg het ongeveer 40% in een enkele dag.

“We hebben een opeenvolging van hogere dieptepunten gezien. Dit hadden we niet gezien sinds dat Bitcoin medio vorig jaar bijna de $14k raakte. Plotselinge bewegingen omhoog zijn getemperd door een kleine consolidatie. Bovendien is de trendlijn veel duurzamer op de lange termijn,” beweerde Enneking. Deze koersstijging is een stuk gezonder.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins