Nieuws, Ripple, Trending

Wéér nieuwe klant voor Ripple: The National Bank of Fujairah

Ripple heeft opnieuw een nieuwe klant aan de haak geslagen. Naar verluidt is de Nationale Bank van Fujairah (Dubai) toegevoegd aan RippleNet.


The Nationale Bank van Fujairah

Eén van de populairste zakelijke tijdschriften in Dubai, genaamd ‘Entrepeneur Middle East‘ kondigt vandaag de nieuwe samenwerking aan. De Nationale Bank van Fujairah zal de blockchain technologie van Ripple gaan gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

De samenwerking is voor beide partijen een toegevoegde waarde. De bank beschikt nu namelijk over een flinke voorsprong wat betreft internationale betalingen ten opzichte van haar concurrenten. Voor Ripple is de nieuwe samenwerking een toegevoegde waarde omdat het zo haar bereik over de hele wereld verder uitbreid.


RippleNet is een opkomende Reus

Onlangs werd bekend dat de Nationale Bank van Fujairah al lid van het Marco Polo netwerk. Dit netwerk is 1 van de grootste en snelst groeiende netwerken voor handelsfinancieringen. Ook dit was een grote stap voor de bank uit Dubai. Het Marco Polo netwerk bestaat uit meer dan 25 instellingen op zes continenten. De manager van de Bank of Fujairah zei hierover het volgende:

“We zijn heel blij om lid te worden van het Marco Polo-netwerk en de samenwerking te ondersteunen om deze nieuwe technologieën in het ecosysteem van de handelsfinanciering te creëren en te bevorderen.”

Dat het Marco Polo netwerk een veel invloed heeft is duidelijk maar toch kan het niet op tegen het enorm snel groeiende Ripple netwerk.

Ripple heeft namelijk al meer dan 100 samenwerkingen met grote banken. Hieronder vallen meer dan 15 van de 50 grootste banken ter wereld. Gisteren werden ook al 2 nieuwe klanten aangekondigd door Ripple. Dit waren Vitesse PSP en Interbank.