Altcoin Nieuws

Wekelijkse handelsvolume van Uniswap bereikt een record van $10 miljard

De gedecentraliseerde exchange Uniswap is belangrijk geweest voor de DeFi-explosie en dat is het nu nog steeds. Het wekelijkse handelsvolume bereikt deze week zelfs een nieuw record van $10 miljard.


Een nieuw wekelijks record voor Uniswap

De gedecentraliseerde exchange van Uniswap heeft dinsdag een nieuw wekelijks volumerecord gevestigd. Het wekelijkse handelsvolume van Uniswap bereikte de $10 miljard te midden van de aanhoudende DeFi boom.

CEO Hayden Adams tweette dinsdag over de mijlpaal. Dit deed hij met een bijbehorende grafiek, waar je een wekelijkse toename van 25,7% in volumes kan zien. Als Uniswap erin slaagt het huidige tempo vast te houden, zal het in 1 jaar tijd voor meer dan $500 miljard aan transacties verwerken.

Toch is Uniswap niet de grootste. Volgens CoinGecko ligt het 24-uurs handelsvolume van Uniswap op ongeveer $1,9 miljard. PancakeSwap en Mdex overtreffen dat en hebben elk naar verluidt meer dan $3 miljard aan transacties verwerkt in dezelfde periode van 24 uur.

Uniswap is een populair platform voor investeerders die toegang willen krijgen tot nieuwe en opkomende DeFi-projecten. Bovendien ook voor andere zogenaamde verborgen crypto pareltjes die nog niet beschikbaar zijn op grote gecentraliseerde exchanges zoals Coinbase, Kraken of zelfs Binance.

De gedecentraliseerde exchange bereikte in februari een belangrijke mijlpaal. Destijds overschreed het totale handelsvolume voor het eerst de $100 miljard. De groei van Uniswap is sinds medio 2020 een weerspiegeling van de gehele eerste DeFi-bullmarkt.

Volgens de laatste branchegegevens is bijna $112 miljard opgesloten in DeFi-projecten. De totale vergrendelde waarde bereikte vorige week zelfs even een piek van meer dan $123 miljard. Dit gebeurde voordat een marktcorrectie.


Uniswap prijs stijgt met 17%

Niet alleen het handelsvolume van Uniswap schiet de afgelopen tijd omhoog. Ook de prijs van de UNI-token is in de afgelopen dagen flink gestegen. Op het moment van schrijven kost 1 UNI ongeveer $37,88. Dit terwijl de Uniswap koers een dag geleden nog rond de $32 lag. Dat betekent dus dat de prijs in de afgelopen 24 uur met meer dan 17% is gestegen.

Uniswap koers 1 dag – Bron: CoinMarketCap

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten