Cryptocurrency

Cryptocurrency

Wereldwijde Centrale Bank komt met digitaal monetair instituur

In een aankondiging heeft het officiële forum voor monetaire en financiële instellingen (OMFIF) bekend gemaakt dat zij een digitaal monetair instituut lanceren. OMFIF is een onafhankelijk wereldwijde denktank voor het centrale bank- en economisch beleid bij deze banken.


Meer digitale bankprojecten

OMFIF publiceert sinds 2018 rapporten over digitale valuta’s en CBDC’s. Nu is het instituut dan ook van plan om nieuwe bruggen te leggen tussen de wereld van digitale valuta’s en het traditionele bankieren. OMFIF wil zich naar verluidt eerst focussen op zowel groothandelaren als retailers.

OMFIF verwacht dan ook dat er in de aankomende jaren meer digitale bankprojecten zullen worden uitgevoerd, naar verwachting ook binnen de eurozone.

In de raad van bestuur van het instituut zitten onder andere beleidsmakers, technologen, financiers, toezichthouders en zelfs enkele blockchain-bedrijven als Cypherium. Door zo’n breed scala in de raad van bestuur te hebben kan technische expertise op veel vlakken worden ingebracht, om zo een zo volledig mogelijk beeld te krijgen, aldus een vertegenwoordiger van het instituut. Ook hoge vertegenwoordigers van de Europese Centrale bank, de Bank voor Internationale Betalingen en de centrale banken uit Australië, China, Europa en Japan zitten zeer regelmatig om tafel met het instituut.


Blockchain motor van onze tijd

Het nieuwe digitale monetaire instituut zal, net als zijn moederorganisatie OMFIF, regelmatig programma’s van vergaderingen en fora op de website van het instituut publiceren. Vervolgens kunnen leden van zowel de publieke als de private sector relevante kwesties (online) bespreken.

Volgens de CEO van Cypherium, die ook onderdeel zijn van de raad van bestuur, heeft aangegeven dat blockchains een van de meest onbetwistbare innovaties van dit moment zijn geworden. Zo zouden blockchains de motoren zijn van onze tijd die zeker bijdragen aan het navigeren naar een meer welvarende toekomst, aldus Cypherium’s CEO.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten