Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wereldwijde schuld bereikt 12.1 miljoen dollar per Bitcoin

De totalte schuld in de wereld zal tegen het einde van 2019 rond de 255 biljoen dollar liggen. Dit is gelijk aan 32.500 dollar voor elke persoon op de planeet of 12,1 miljoen dollar per Bitcoin.


12,1 miljoen dollar per Bitcoin

Het Institute of International Finance heeft zijn maandelijkse update voor de Global Debt Monitor afgerond. Uit deze gegevens blijkt dat, tegen het einde van het jaar, de totale schuld over de wereld met 12 biljoen dollar zal zijn toegenomen ten opzichte van het einde van 2018.

De staatsschuld van de Verenigde Staten liggen al boven de $23 biljoen dollar. De voorzitter van de Fed, Jerome Powell, beschrijft de huidige situatie met de enorme schulden als ‘niet duurzaam’. Hij vertelde dat de nationale schuld bovendien harder oploopt dan het bruto binnenlands product (bbp), dat in 2018 $20,5 biljoen bedroeg. Volgens de Fed-voorzitter is deze situatie “niet vol te houden op de lange termijn”. Wel vertelt Powell dat het nog geen probleem is op korte termijn.

Voor de voorstanders van Bitcoin was het oordeel over de traditionele economie vanzelfsprekend. Deze zogeheten economie heeft ervoor gezorgd dat elke Bitcoin die ooit gemined is of wordt $12 miljoen waard zal zijn.


Bitcoin is een perfect alternatief

Nooit eerder was de totale schuld in de wereld zo hoog. Terwijl Bitcoin steeds bekender begint te worden, zullen steeds meer consumenten geïnformeerd worden over de voordelen om Bitcoin als geld te gebruiken. Het voordeel van BTC is dat het geld is die niet gemanipuleerd kan worden door wie dan ook. Fiat valuta daarentegen kan door banken oneindig worden gemanipuleerd.

Door de enorme schulden en een aankomende crisis zou het goed kunnen dat investeerders hun geld massaal van dollars naar andere investeringen gaan verplaatsen. Denk aan goud, zilver of cryptocurrencies. Men gaan steeds gemakkelijker andere alternatieven voor traditioneel geld overwegen. Mede om deze reden dicht analist Bobby Lee Bitcoin een gouden toekomst toe.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten