Exchange Nieuws

Werknemers Bithumb mogen vanaf binnenkort geen crypto meer op zijn platform handelen

De grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Bithumb heeft bekend gemaakt dat het handelsbeperkingen gaat opleggen voor werknemers op zijn handelsplatform. Werknemers zullen in de toekomst niet meer op Bithumb’s platform mogen handelen.


Verbeteren interne regelgeving en transactietransparantie

Dit blijkt uit een officiële aankondiging vanuit Bithumb zelf. Hieruit wordt duidelijk dat zijn werknemers vanaf volgende maand een volledig verbod krijgen om cryptocurrencies te kopen of te verkopen met hun Bithumb-account.

Met het verbod wil het bedrijf zijn interne regelgeving versterken en de algehele transactietransparantie op de exchange verbeteren. Afgelopen maand hebben de werknemers al een schriftelijke verklaring afgelegd over het opnemen van de fondsen op hun rekeningen. Hiernaast zal de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange ook nog een monitoringsysteem implementeren, inclusief zelfcontroles en een intern rapportagesysteem.


Meerdere personeelsbeperkingen opgelegd maar met goede reden

De aangescherpte regels komen in een reeks van personeel gerelateerde beperkingen op de cryptocurrency exchange Bithumb. Eerder werd al een verbod opgelegd om te handelen tijdens werkuren. Het bedrijf heeft hiernaast ook naar verluidt meerdere maatregelen getroffen om datalekken, oneerlijke handelspraktijken en marktmanipulatie op de cryptomarkten te voorkomen.

Dit nieuws komt nu de Zuid-Koreaanse regering zijn standpunt over het reguleren van lokale cryptocurrency-bedrijven blijft aanscherpen. Het gevolg hiervan is dat de reikwijdte van het toezicht op de crypto exchange-markt in het land aanzienlijk toeneemt. Ook moeten crypto exchanges die actief zijn in het land zich vanaf september 2021 geregistreerd hebben bij de lokale financiële autoriteiten. Hierdoor krijgen zij meer toezicht op de markt. Hiervoor moeten bedrijven echter vergunningen aanvragen, waardoor ze aan bepaalde (financiële) eisen moeten voldoen. Alhoewel de exchanges aan de meeste eisen zullen voldoen, zullen voornamelijk de kleine exchanges last hebben van één specifieke regel. Zo moeten crypto exchanges in het land vanaf september een bankrekening hebben bij een Zuid-Koreaanse bank. Doordat de banken wereldwijd nog voorzichtig zijn met cryptocurrency gerelateerde bedrijven, verwachten zij hier enkele problemen mee te krijgen, waardoor dit iets langer zal gaan duren. Hierom hebben zij gevraagd voor uitstel op deze eis. Het is nog niet bekend of ze deze extra tijd ook echt zullen krijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten