Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Wetgevers Brazilië willen Bitcoin een legale betaal-valuta maken

Wetgevers in Brazilië werken aan het opzetten van een regelgevend kader dat het gemakkelijker zou maken om in Bitcoin en andere cryptocurrencies te investeren, terwijl het moeilijker wordt voor oplichters en hackers.


Bitcoin moet gereguleerd worden

De Braziliaanse wetgever heeft onlangs het ontwerp van wet 2.303 / 15 goedgekeurd, dat tot doel heeft digitale valuta’s te reguleren. Het wetsvoorstel werd oorspronkelijk ingediend door een lid van het huis van afgevaardigde genaamd Expedito Netto. Maar nu heeft ook een ander lid, genaamd Aureo Ribeiro een ontwerp voorgesteld dat Bitcoin een juridische status wil geven als een “betaal-valuta” in het land.

Op dit moment is Bitcoin niet gereguleerd in Brazilië en wordt het gebruik en de handel ervan ontmoedigd. Als de nieuwe wet wordt aangenomen, zou Bitcoin voor het eerst een juridische status in het land krijgen. Het wetsvoorstel roept echter niet op om Bitcoin te erkennen als “wettig betaalmiddel” hoewel het onduidelijk is hoe een “betalingsvaluta” door de nieuwe wet zou worden gedefinieerd.

Ribeiro heeft wel gezegd dat de Bitcoin-wet voldoende juridische bescherming zou bieden om in heel Brazilië te worden geaccepteerd, net als fiat-valuta’s zoals de Braziliaanse real of Amerikaanse dollars.

“We willen het kaf van het koren scheiden, regels creëren zodat je transacties kunt uitvoeren, weet waar je koopt, met wie je handelt, en dit bezit hebt om een huis of een auto te kopen, of naar McDonald’s te gaan om een hamburger te kopen”, zei Ribeiro in een interview. “Het zal een valuta zijn in het land, net als in andere landen”, zei hij, waarschijnlijk verwijzend naar de manier waarop Latijns-Amerikaanse landen zoals El Salvador Bitcoin de laatste tijd hebben geadopteerd.


Brazilië loopt voorop in de Bitcoin race

Brazilië is een van de meest geavanceerde landen ter wereld wat betreft de beschikbaarheid van beleggingsproducten gericht op cryptocurrencies. De aandelenmarkt van het land vermeldt momenteel vier crypto ETF’s. Bovendien is HASH11, dat het Nasdaq Crypto Index Fund volgt, uitgegroeid tot een van de meest verhandelde ETF’s in Brazilië.

Brazilianen kunnen ook beleggen in twee andere Bitcoin ETF’s en één Ethereum ETF. Er zijn ook verschillende beleggingsfondsen die worden beheerd door Hashdex en BLP en beschikbaar zijn voor particuliere en professionele beleggers.

De president van de centrale bank vertelde recentelijk ook dat het land ernaar streeft om ergens in 2022 een digitale valuta van de centrale bank uit te geven. Ribero is van mening dat Bitcoin al dit jaar als betalingsvaluta kan worden erkend als alles volgens plan verloopt.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten