website
Nieuws, Trending

Wetsvoorstel in Texas vereist identificatie van kopers die belasting in crypto betalen


In Texas is het mogelijk om de belasting te betalen met cryptocurrency. In een nieuw wetsvoorstel wordt er nu aan de gebruikers hiervan geëist dat zij zichzelf moeten identificeren.


Geverifieerde identiteit

In het wetsvoorstel worden een aantal onderwerpen besproken. Zo worden er allereerst een aantal definities gegeven van digitale valuta’s, digitale wallets, de blockchain, en digitale valuta’s met een geverifieerde identiteit. Dit laatste is van belang voor het wetsvoorstel. Zo wordt deze definitie beschreven als een digitale valuta waar de identiteit van de afzender en ontvanger bekend is voordat een persoon toegang heeft tot de digitale wallet van een andere persoon.


Staat gebruikt geen digitale valuta als identiteit onbekend is

Het wetsvoorstel stelt voor dat een persoon die een betaling aan de staat wilt verrichten, de identiteit moet verifiëren voordat deze betaling plaatsvindt. Het gaat nog verder, want de voorgestelde verordening bepaalt ook dat de staat de ontvangen digitale valuta mogelijk niet gebruikt wanneer de identiteit van de verzender onbekend is.Samenwerking

Vanwege de aard van het probleem is het nodig dat verschillende partijen binnen de staat zullen gaan samenwerken. Zo zullen de afdeling bankzaken, de Credit Union Commissie en de afdeling van openbare veiligheid van Texas gaan samenwerken om dit mogelijk te maken. Of het wetsvoorstel daadwerkelijk wordt aangenomen en wanneer deze van kracht gaat is nog onbekend.