Regulatie Nieuws

Wetsvoorstel om digitale activa als betaalmiddel te verbieden geïntroduceerd in Rusland

De crypto-markt in Rusland is in de afgelopen maanden flink onder de loep genomen. Diverse maatregelen zijn inmiddels getroffen om crypto te te institutionaliseren als een goed belastbaar beleggingsactief. Nu willen de Russische regelgevers duidelijk maken dat de komende wettelijke wending geen vensters bevat voor het gebruik van digitale financiële producten als betaalmethode.

Niet betalen voor goederen of diensten met crypto

Het hoofd van de financiële markten commissie van de lagere kamer van het Russische parlement, Anatoliy Aksakov, heeft het wetsvoorstel geïntroduceerd. Het zou elke vorm van betaling voor goederen of diensten via cryptocurrencies verbieden. De omslagnota van het wetsvoorstel zegt het volgende:

De Roebel is de officiële monetaire eenheid (valuta) van de Russische Federatie. Het nieuwe wetsvoorstel vormt een verbod op de introductie van andere monetaire eenheden of monetaire surrogaten op het grondgebied van de Russische Federatie.

Grijze zone

Eerder was het gebruik van digitale activa’s voor de betaling van goederen en diensten nog een grijze zone in Rusland. Er waren nog geen regels voor gevormd. Dit verandert nu, mocht het wetsvoorstel goedgekeurd worden.

Naast het betalingsverbod introduceerde het nieuwe wetsvoorstel ook het concept van een ‘elektronisch platform’. Dit wordt nog losjes gedefinieerd als een financieel platform, investeringsplatform of informatiesysteem waarin digitale financiële activa worden uitgegeven.

Dergelijke elektronische platforms zouden in de mogelijk nieuwe wet worden erkend als de onderwerpen van het nationale betalingssysteem en verplicht zich te onderwerpen aan het register van de centrale bank van het land. Het is echter nog een wetsvoorstel en moet nog worden goedgekeurd voordat het van kracht zou kunnen gaan.

Regulatie nieuws

Elon Musk verwijdert het Twitter-account van Kanye West
Italië overweegt 26% belasting op cryptowinsten
Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten