Bitcoin Nieuws

Whale kocht afgelopen weekend ongeveer 30.000 Bitcoin

Uit gegevens van BitInfoCharts blijkt dat een Whale het afgelopen weekend tussen 16 en 18 juli ongeveer 30.000 Bitcoin (BTC) kocht.


Bitcoin prijs daalt verder, maar whales blijven kopen

Bitcoin handelde de afgelopen week onder druk. Het consolideert nu op ongeveer $31.500. Nu de Bitcoin prijs met 9% is gedaald op de wekelijkse grafieken, zien whales dit als een kans om meer te kopen. Volgens gegevens afkomstig van BitInfoCharts heeft één Bitcoin whale het afgelopen weekend, tussen 16 en 18 juli, bijna 30.000 Bitcoins gekocht. Dezelfde persoon of entiteit beheert ongeveer 144.000 Bitcoins in 18 portefeuilles, die elk exact 8000 BTC bevatten sinds december 2018. In de afgelopen drie dagen kocht dezelfde walvis 29.880 BTC voor ongeveer 950 miljoen USD.

Deze whale heeft tot voor kort nooit een enkele aankoop gedaan en ook geen van zijn Bitcoin verkocht. In december 2018 kocht het Bitcoin tegen een prijs van $3970 voor maarliefst $31 miljoen. Deze bezittingen zijn nu $252 miljoen waard.

De gegevens op BitInfoCharts tonen adressen met een rangorde van 89-106, die allemaal 8000 Bitcoin bevatten vóór de recente aankoop. Het cumulatieve Bitcoin bezit van de acht adressen met 144.000 Bitcoin heeft nu een enorme waarde van $4,55 miljard. Dit toont duidelijk aan dat de grote spelers op de markt zich tijdens de recente prijscorrectie hebben geaccumuleerd.


Bitcoin On-Chain statistieken

De on-chain gegevens voor Bitcoin zijn de afgelopen tijd indrukwekkend geweest. Het aantal Bitcoin adressen dat interactie heeft met het netwerk is sinds de correctie van medio mei 2021 voortdurend aan het afnemen. In dit huidige stadium is er geen teken van een ommekeer van deze trend. Echter blijft de retail belangstelling in Bitcoin in het huidige stadium nog steeds goed. Dit is wat de populaire marktanalist Will Woo te zeggen heeft:

“De Bitcoin markt heeft misschien institutionele steun gekregen van verschillende financiële reuzen en rijke handelaren die massaal Bitcoin aan hun portefeuille toevoegen, maar het zijn de detailhandelaren die de markt aansturen.

Willy Woo wees er tot slot op dat detailhandelaren in de aanhoudende dip toch Bitcoin blijven kopen. Tijdens de laatste aanpassing van de moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining afgelopen zaterdag 17 juli, daalde de Bitcoin prijs nog eens 5%. Het bereikte zijn nieuwe dieptepunt sinds januari 2020. De hash-rate beweegt opnieuw naar boven en beweegt boven 100m TH/s.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten