Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Whale koopt 20 biljoen Shiba Inu-tokens voor $1,13 miljard

Gisteren, 7 november, werd er een transactie gedaan van 20 biljoen SHIB tokens, ter waarde van meer dan $1,13 miljard. De aankoop vond plaats op crypto.com, zoals te zien is op de onderstaande schermafbeelding.

SHIB transactie van 20 miljard tokens – Bron: Etherscan

Gaat de SHIB prijs nu weer stijgen?

Het is nog niet helemaal duidelijk van wie deze aankoop afkomstig is en wat voor impact het zou kunnen hebben. Vooralsnog lijkt er weinig met de SHIB prijs te gebeuren.

Aangezien de prijs van Shiba echter voornamelijk wordt bepaald door het sentiment van zijn gemeenschap, en niet zozeer door fundamentals of technische analyses, kan deze aankoop van een miljard dollar worden gezien als een positief signaal. Aan de andere kant wordt het door anderen gezien als een slecht teken, aangezien het onderdeel kan uitmaken van een grotere marktmanipulatie.

Als kleine investeerder is het verstandig om in je achterhoofd te houden dat marktmanipulatie zeker gebeurd bij Shiba Inu tokens. Het is namelijk zo dat slechts 10 investeerders ongeveer 66 procent van alle tokens bezitten.

Een dergelijk sterk gecentraliseerd eigendom is een belangrijke rode vlag voor de meeste crypto-investeerders, aangezien whales op deze manier de prijs kunnen beïnvloeden zodat ze zelf winst maken en kleine investeerders verlies lijden.

Hoe dan ook, die risico’s lijken het positieve sentiment niet in de weg te staan. SHIB investeerders strijden nog altijd om de token gelist te krijgen op de Robinhood exchange. Een petitie om dit voor elkaar te krijgen is zelfs al meer dan 500.000 keer getekend. Wellicht dat de listing op Robinhood de SHIB prijs weer gaat laten ontploffen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten