Whale verplaatst 13.810 BTC: Bitcoin prijsdaling op komst?

 

Er werd vandaag een grootschalige transactie opgemerkt op de Bitcoin-blockchain. Het gaat om een transactie van 13.180 BTC, ter waarde van meer dan $108 miljoen.


Transactie verplaatste UXTO naar nieuwe wallet

De transactie leidde tot voorspellingen voor de toekomstige prijs van Bitcoin. Hierbij werd gesuggereerd dat de BTC tokens verkocht zouden worden. Voor anderen is het zo dat verhoogde activiteit juist een nieuwe rally zou kunnen betekenen. De transactie was niet geheel ongebruikelijk, hoewel het niet vaak voorkomt dat whales zulke hoeveelheden Bitcoins verplaatsen.

 
twitter bericht whale alert
13.180 BTC (107,8 miljoen dollar)

Naast deze enorme transactie werden er enkele ‘kleinere’ transacties van 650 tot 1.000 Bitcoins verplaatst. Deze transacties verplaatsten fondsen naar exchanges. Hierdoor kwamen weer geruchten omhoog dat er een flinke verkoop plaats zou vinden.

 
648 BTC (5,3 miljoen dollar)

Vandaag zien we dat de Bitcoin prijs flink gestegen is. Op het moment van schrijven ligt de BTC prijs rond de $8.588 dollar. Het is dus wel zeker dat de grote transacties in ieder geval geen negatief effect hebben gehad op de Bitcoin prijs.

In de afgelopen maand zag het Bitcoin-netwerk een totale transactiewaarde van meer dan $1 miljard. Dit is erg hoog, in acht nemend dat er nog erg veel whale-wallets zijn die duizenden Bitcoins buiten de exchanges vasthouden.

Het adres in kwestie staat op nummer 52 in de “Bitcoin rich list”. Het adres bezit 0,07396% van alle Bitcoins. Dit is ongeveer een tiende van de coins die gewoonlijk op grote beurs wallets worden gehouden. Het adres dateert uit 2016 en is vrij actief met 121 inkomende transacties.


Bitcoin-netwerk activiteit opnieuw opgepikt

Het Bitcoin-netwerk ziet de laatste tijd relatief veel activiteit. Er worden nu meer dan 800.000 transacties per dag gedaan op het netwerk.

In de afgelopen dagen verplaatste het Bitcoin-netwerk zelfs bijna $1 miljard dollar. Dat het netwerk actief is, is natuurlijk een goed teken. Toch hebben we in het verleden ook problemen gezien op de BTC blockchain wanneer er te hoge transactiepieken waren.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken