Ethereum
Ethereum

Whales bezitten 33% van alle Ethereum en blijven verkopen

Het lijkt erop dat een gigantisch deel van alle Ethereum in handen is van een relatief kleine groep investeerders. Whales met meer dan 1 miljoen aan Ethereum bezitten volgens het on-chain analysplatform Santiment namelijk 32,2 procent van alle Ethers.

In tegenstelling tot Bitcoin whales lijken de whales die Ethereum bezitten dit echter niet voor de lange termijn te doen.

Verkopen Ethereum zetten door

Nu bekend is dat bijna 33 procent van alle Ethereum in handen is van whales met tenminste 1 miljoen Ether, weten we dat de munt erg geconcentreerd is bij een kleine groep rijken. Al moeten we daarbij vermelden dat het mogelijk is dat hierbij ook beursplatformen en stablecoin-uitgevers zitten.

Dat zijn partijen die Ethers vasthouden namens hun gebruikers, waardoor de daadwerkelijke cijfers wel wat anders kunnen zijn.

Volgens data van Glassnode zit er in ieder geval een “duidelijk verschil” tussen het gedrag van grote Bitcoin investeerders en tokenhouders van Ethereum.

Sinds 2020 zouden Ethereum whales met meer dan 1.000 Ethereum in toenemende mate hun tokens verkopen. Hebben ze dan echt geen vertrouwen in de lange termijn als het op Ethereum aankomt?

Ook positief nieuws over Ethereum

Het nieuws over Ethereum is gelukkig niet alleen maar negatief. Er zijn ook positieve ontwikkelingen te vinden voor het project dat is gestart door de geniale Vitalik Buterin. Zo zit een steeds groter deel van alle Ethereum vast in de staking-contracten van de Proof-of-Stake blockchain.

In totaal gaat het nu om 27,6 miljoen Ethereum dat in de Proof-of-Stake contracten zit; wat alles bij elkaar een waarde draagt van 43,4 miljard dollar.

Dat vertegenwoordigt ongeveer 23 procent van de totale supply van Ethereum. Verder interessant is dat de supply van Ethereum met 260.640 Ethereum (ongeveer 409 miljoen dollar) is gedaald sinds de overgang naar Proof-of-Stake.

Het is alleen zorgwekkend dat de koers niet weet te stijgen, ondanks dat de supply op dit moment daalt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Ethereum’s ‘Golden Cross’ suggereert aanzienlijke koersstijging
Voormalig topbankier is extreem bullish over Ethereum
Ethereum-prijs kan in 2030 stijgen tot $36.800
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen