Ripple xrp token
Ripple

Whales verplaatsen 218 miljoen XRP tijdens prijsherstel

Ripple en andere whale adressen hebben onlangs in zes verschillende transacties totaal 218 miljoen XRP tokens verplaatst. Deze zes transacties hadden een gemiddelde waarde van $81 miljoen.

Ripple verplaatst 50 miljoen XRP

Op 9 mei om 22:35 (Nederlandse tijdzone) heeft Ripple een transactie uitgevoerd waarbij 50 miljoen XRP-tokens ter waarde van $21,4 miljoen zijn verplaatst. Dit bleek uit gegevens van de walvistracker Whale Alert.

De tweet van Whale Alert wees erop dat Ripple de XRP naar een onbekende wallet heeft verzonden. Echter, gegevens van Bithomp laten zien dat de ontvangende wallet in werkelijkheid van Ripple zelf is. Tot nu toe heeft deze ontvangende wallet 7,3 miljoen XRP naar andere adressen gedistribueerd.

Van de 50 miljoen XRP-tokens die Ripple onlangs heeft verplaatst, komt een deel uit de escrow die het bedrijf deze maand heeft vrijgegeven. Aan het begin van de maand heeft Ripple 1 miljard XRP vrijgegeven als onderdeel van de maandelijkse escrow-vrijgave. Na deze uitvoeringen besloot het bedrijf om 300 miljoen tokens te behouden en de overige 700 miljoen XRP te vergrendelen.

Bill Morgan, een voorstander van XRP, reageerde op een artikel over de transacties en benadrukte dat Ripple de activa niet zomaar op de markt “dumpt”. Van de 300 miljoen vrijgegeven XRP uit de Ripple wallet zijn in april slechts 50 miljoen verplaatst, wat vergelijkbaar is met de recente transactie in mei.

Vijf andere transacties

In vijf verschillende transacties hebben andere whales 168 miljoen XRP verplaatst. Bij de eerste transactie werd er 50 miljoen XRP van Crypto.com naar een onbekende wallet verplaatsts. Daarbij wees onderzoek uit dat de wallet toebehoort aan Binance.

Op 8 mei werd er een transactie van 31 miljoen XRP uitgevoerd van een onbekende wallet naar Bitstamp. Enkele uren later, op 9 mei, vond er intern een overdracht van 30 miljoen XRP plaats tussen twee Bittrex-wallets. Later die dag was er nog een transactie waarbij een andere niet-geïdentificeerde wallet nog eens 28 miljoen XRP naar Bitstamp verstuurde.

XRP streeft naar herstel

Deze whale-transacties vonden plaats te midden van een daling van de XRP-prijs, gevolgd door een herstelbeweging. Op 8 mei zakte de waarde met 4,61%, de grootste daling op één dag sinds 21 april. Hoewel XRP een dieptepunt van $0,41 bereikte, een niveau dat in 7 weken niet meer was gezien, herstelde het zich snel en fungeerde de $0,41-zone als steun.

XRP heeft onlangs haar reeks verliezen, die op 6 mei begon, afgesloten. XRP eindigde gisteren met een bescheiden winst van 0,14%. In de afgelopen 24 uur is XRP met 1% gestegen en probeert het zijn positie boven de $0,43 te verstevigen.

Ripple nieuws

Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?