Bitcoin whale
Bitcoin

Crypto whales kopen plotseling gigantische hoeveelheden Bitcoin op

De Bitcoin koers steeg de afgelopen dagen voor het eerst sinds 15 maart boven het niveau van 71.000 dollar uit. Op dit moment moeten we het doen met een Bitcoin koers van 70.300 dollar, maar heel voorzichtig begint het optimisme weer terug te keren.

Maar wat draagt bij aan het plotselinge bullish sentiment rondom Bitcoin?

Whales kopen enorme hoeveelheden Bitcoin

Grote investeerders zijn bezig om weer enorme hoeveelheden Bitcoin aan hun portfolio toe te voegen. Data van het markt-analyseplatform Santiment laat zien dat het aantal wallets met 1.000 tot 10.000 Bitcoin is toegenomen en ook het aantal wallets met 10.000 tot 100.000 Bitcoin groeit op dit moment.

De accumulatie van Bitcoin door whales wordt gesteund door de data bij de beurzen. Volgens Glassnode zit het aantal stortingen bij bekende exchange-wallets vanaf 5 maart in een daling.

Die daling werd voortgezet op 19 maart, terwijl de koers op dat moment meer dan 9 procent daalde en onder het niveau van 65.000 dollar sloot. Hoe minder Bitcoin er richting de beurzen gaan, hoe minder de potentiële verkoopdruk en dat is bullish voor de Bitcoin koers.

Bitcoin halving positief voor de koers?

In een recent rapport zei Glassnode dat de “significante koopkracht van de ETFs het traditionele effect van de halvings zal overschaduwen. Volgens Marcin Milosierny van Glassnode wordt de aanbod-dynamiek van Bitcoin steeds meer bepaald door het gedrag van lange-termijn investeerders.

Dat is op zich logisch, omdat de impact van de halvings continu afneemt. Waar de blokbeloning bij de eerste halving daalde van 50 naar 25 stuks, gaan we bij de halving in april van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok.

Hoewel dat minder indrukwekkend klinkt, gaat het alsnog om behoorlijke bedragen. Nu produceren miners 900 Bitcoin per dag. In april zakt die productie naar 450 stuks.

Dat betekent dat we op jaarbasis 450 x 365 dagen x 70.000 dollar voor 11,49 miljard dollar minder Bitcoin op de markt krijgen. Je kunt mij niet vertellen dat de halving geen positieve impact op de koers heeft.

Als er vandaag iemand naar voren stapt die zou vertellen dat hij ieder jaar voor 11,49 miljard dollar aan Bitcoin wil kopen, dan zou de koers door het dak schieten.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC