Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Whales kopen massaal Bitcoin op na ETF-koersdalingen

Het lijkt erop dat whales, de grootste investeerders van de markt, wel vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin. Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika is de Bitcoin koers gigantisch gedaald, maar dat is voor de whales juist een teken geweest om heel veel Bitcoin in te kopen.

Bitfinex whales kopen Bitcoin in

Nu lijkt het erop dat de whales van Bitfinex profiteren van de koersdalingen van Bitcoin. Hoe weten we dat precies?

Nou, de data van Tradingview leert ons dat Bitcoin met een premium van 100 dollar handelde op Bitfinex ten opzichte van de wereldwijde marktprijs van Bitcoin.

Op het moment van schrijven ligt die premium nog op 70 dollar, wat opmerkelijk veel hoger is dan de Bitcoin koers bij andere beursplatformen, waaronder Coinbase en Binance.

“Iemand op Bitfinex koopt al drie dagen op rij non-stop Bitcoin. Dat is volgens mij de reden dat Bitcoin met een premium handelt op Btifinex. Mijn schatting is dat er ongeveer voor 50 miljoen dollar aan spot Bitcoin is verzameld daar”, aldus Byzantine General op Twitter.

De whale in kwestie deed dit met zogenaamde TWAP-aankopen. Die afkorting staat voor trade-weighted average price en betreft een algoritmische strategie om grote orders op te splitsen en over de tijd uit te spreiden.

Hierdoor kunnen investeerders grote aankopen doen, zonder de Bitcoin koers daarmee al teveel te beïnvloeden.

Bullish sentiment op Bitfinex

Dat er momenteel bullish sentiment heerst op Bitfinex blijkt ook wel uit het aantal openstaande long-posities op het handelsplatform.

Zoals je kunt zien zijn die de afgelopen dagen omhoog geschoten. Hiermee proberen investeerders van het moment van de omkering te profiteren.

Na al die koersdalingen voor Bitcoin zou je verwachten dat het een keer genoeg is. Vandaag lijkt er weer een voorzichtig herstel plaats te vinden. De Bitcoin koers staat namelijk op een plus van 0,84 procent. Opvallend is dat Ethereum vandaag daarentegen weer in de min staat (-3,49 procent).

Is het dan nu weer de beurt aan Bitcoin om te vlammen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017