Bitcoin (BTC) Whale
Arbitrum

‘Whales kopen voor miljoenen dollars aan Arbitrum’

On-chain data leert ons dat crypto whales op dit moment gefixeerd zijn op Arbitrum (ARB) een zogenaamde layer-2 project voor Ethereum. Lookonchain zegt dat asset-manager Amber Group miljoenen dollars aan Arbitrum naar OKX en Binance stuurden, waar deze in potentie verkocht kunnen worden aan de markt. Amber mag op dit moment dan verkopen, maar datzelfde geldt niet voor de whales.

Whales kopen in

Terwijl Amber Group zijn ARB tokens richting de beurzen stuurt, zijn het volgens Loononchain de whales die momenteel inkopen. Volgens het analysebedrijf kocht één whale al een totaal van ruim 4 miljoen ARB tokens op voor 5,7 miljoen dollar via OKX en Binance in de laatste 48 uur.

Wat dat betreft lijken deze whales te profiteren van de keuze van Amber Group om hun tokens in de verkoop te gooien. Een tweede whale ontving ongeveer 4,1 miljoen ARB tokens voor 5,78 miljoen dollar van OKX in dezelfde tijdsperiode.

Ondertussen besloot ook een derde whale toe te slaan en 1 miljoen ARB tokens te kopen voor 1,41 miljoen dollar op Binance. Op het moment van schrijven handelt Arbitrum voor 1,28 dollar per stuk en kent het project een market cap van 1,64 miljard dollar.

100 miljoen dollar aan Ether

Lookonchain wist recent ook een Ethereum whale te spotten in de cryptozee die 100 miljoen aan Ethers staked via een DeFi-platform. Het gaat om Abyss Finance, waar hij of zij 53.024 Ethers in het stakingcontract stopte.

Die Ethers dragen een waarde van ongeveer 95 miljoen dollar. Door de on-chain data te volgen wist Loononchain te achterhalen dat de whale in kwestie de Ethers in 2017 en 2018 kocht voor een gemiddelde inkoopprijs van 368 dollar.

De whale kocht de Ethers bij Poloniex, Gemini, Bittrex en andere beurzen die destijds populair waren. Nu is het vooral Binance wat de klok slaat in de crypto-industrie, maar dat is weleens anders geweest.

Wat je misschien niet weet is dat Binance pas in 2017 lanceerde. Uiteindelijk duurde het overigens niet lang (januari 2018) voordat het qua handelsvolume aan de top van de markt stond. Wat dat betreft is de beurs van Changpeng Zhao echt explosief gestart.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85