Blockchain

WhatsApp voegt elektronische betalingen toe beginnend in Brazilië

WhatsApp heeft elektronische betalingen toegevoegd op zijn platform, waarbij Brazilië het eerste land is dat gebruik kan maken van de service.


Betalen via WhatsApp begint in Brazilië

Volgens een verklaring die WhatsApp maandag heeft vrijgegeven, kunnen gebruikers met Visa en Mastercard debet- of creditcards van Banco do Brasil, Nubank of Sicredi nu directe betalingen aan hun berichten koppelen.

Er is wel een niet-gespecificeerde limiet opgelegd als gevolg van anti-witwaspraktijken en de financiering van terrorismebestrijding. Dat betekent dat je waarschijnlijk geen hoge bedragen kunt versturen. Bovendien kunnen WhatsApp-gebruikers in Brazilië niet meer dan 20 in-app-transacties per dag uitvoeren.

WhatsApp heeft naar verluidt meer dan 120 miljoen gebruikers in Brazilië, wat ongeveer 57% van de hele bevolking van het land is.

Hoewel in het officiële persbericht geen andere landen dan Brazilië worden genoemd, zei Facebook-topman Mark Zuckerberg op zijn persoonlijke pagina dat naar verwachting meer landen zullen binnenkort zullen volgen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Fiat, geen Crypto

Betalingen worden uitgevoerd via Facebook Pay, een betalingssysteem dat in 2019 is ontwikkeld voor aan Facebook gelieerde apps zoals Messenger, Instagram en WhatsApp.

Zoals het bedrijf in het verleden heeft benadrukt, is Facebook Pay ‘gebouwd op bestaande financiële infrastructuur en heeft het geen betrekking op de cryptomunten zoals de Libra.

WhatsApp gebruikt mogelijk verschillende betalingssystemen voor haar elektronische betalingen met traditionele valuta in verschillende landen. In India, waar de berichtengigant naar verluidt al maanden in-app-betalingen test, streeft WhatsApp naar een lokaal ontwikkelde oplossing genaamd UPI, vermoedelijk onder druk van binnenlandse toezichthouders.

Desalniettemin wordt van WhatsApp nog steeds verwacht dat het Libra Coins in de toekomst zal ondersteunen. In tegenstelling tot landelijke WhatsApp-fiatbetalingen in landen als Brazilië en India, heeft Facebook Libra op de markt gebracht als een wereldwijde oplossing voor mensen die geen toegang tot banken hebben.