WhiteHat
Hack

White Hat crypto-hackers verenigen zich om een collectief voor misdaadbestrijding te creëren

De cryptogemeenschap is enthousiast over de lancering van Security Alliance, een nieuwe non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, die zich richt op het ondersteunen van ‘white hat’-hackers bij het terugvorderen van geld van cybercriminelen. Het initiatief, geleid door samczsun, de hoofd beveiliging bij het crypto-durfkapitaalbedrijf Paradigm, brengt een team van blockchain-beveiligingsexperts samen.

Drie belangrijke projecten al in uitvoering

Bekendgemaakt op 14 februari, heeft Security Alliance al drie belangrijke projecten in uitvoering. Een daarvan is een hotline voor snelle hulp bij beveiligingsincidenten, evenals een oorlogsspelcomponent om ontwikkelaars te trainen in het omgaan met beveiligingsrisico’s.

Een van de meest vernieuwende aanbiedingen van de organisatie is de Whitehat Safe Harbor-overeenkomst. Deze overeenkomst biedt juridische bescherming en stimulansen voor ‘white hat’-hackers die actief werken aan het redden van fondsen die worden uitgebuit, door afstand te doen van het recht om juridische claims tegen hen in te stellen, mits zij wettig, bekwaam, en te goeder trouw handelen.

De motivatie achter Security Alliance werd versterkt door de Nomad-hack in augustus 2022, waarbij vele ‘white hat’-hackers betrokken waren bij het terugvorderen van fondsen. Er was echter kritiek binnen de beveiligingsgemeenschap over het ontbreken van een juridisch kader dat dergelijke acties ondersteunde. Dit heeft geleid tot het ontstaan van Security Alliance, met als doel een dergelijk kader te bieden.

Groep heeft al meer dan $1 miljoen opgehaald

Alhoewel samczsun de enige individueel genoemde deelnemer is op de website van Security Alliance, zijn verschillende andere leden en supporters actief op het sociale netwerk X (voorheen Twitter) en hebben zij zichzelf geïdentificeerd als deel van de groep.

Met meer dan 50 donoren en partners, waaronder prominente namen als de Ethereum Foundation, Vitalik Buterin, a16zcrypto, Paradigm, Electric Capital, en Coinbase, heeft de groep volgens een rapport van Bloomberg al meer dan $1 miljoen opgehaald, waarvan $500.000 alleen al door Buterin.

Deze initiatieven komen op een cruciaal moment, gezien de schatting dat in 2023 alleen al $2,61 miljard verloren is gegaan door hacks en oplichting in de cryptosector, waarvan slechts een fractie wordt teruggevorderd. Met de voortdurende ontwikkeling van nieuwe hacktechnologieën is de oprichting van Security Alliance een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen cybercriminaliteit binnen de cryptogemeenschap.

Hack nieuws

Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?