Bitcoin AEX
Bitcoin

Willy Woo: goede kans dat Bitcoin koersbodem al geweest is

On-chain analist Willy Woo denkt dat er een “goede kans” is dat Bitcoin zijn dieptepunten al gezien heeft. Aan zijn 1,1 miljoen volgers op Twitter vertelt Woo dat de korte-termijn technische indicatoren op een omkering wijzen voor de Bitcoin koers.

Bitcoin heeft zijn bodem gezien?

Willy Woo is op de korte termijn dus positief over de Bitcoin koers en wijst een aantal korte-termijn indicatoren aan om dat te onderbouwen. “We zijn twee uur verwijderd van een TD9 omkering op de dagelijkse kandelaren. Als dit uitspeelt, dan gaan we in een verstopte bullish divergentie, zodat we kunnen corrigeren voor de oververkochte markt.

Daarna is Bitcoin nog niet helemaal uit de problemen. We moeten gewoon zien hoeveel speculatie er nu verwijderd is uit het systeem. Zonder een uitwassing van de Open Interesse (OI) op Bitcoin futures is het systeem nog niet klaar om te stijgen”, aldus Willy Woo

Een TD9 omkering verwijst naar de Tom DeMark (TD) Sequential Indicator, die traders gebruiker om potentiële trendomkeringen te voorspellen voor tokens; gebaseerd op de sluitkoersen van de afgelopen 13 kandelaren.

Als de TD Sequential negen achtereenvolgende kandelaren boven de sluitkoers van de vier voorgaande kandelaren pakt, dan print er een TD9 signaal. Daar zijn we dus bijna aangekomen.

Is er nog een kans op nieuwe dalingen?

We zijn er nog niet helemaal, want volgens Willy Woo is er nog een kans dat de afdalen naar een Bitcoin koers van 54.000 dollar. Daar ligt volgens de analist de volgende laag met liquidaties voor Bitcoin.

Als Bitcoin daar terecht zou komen, dan zitten we zo ver onder de gemiddelde inkoopprijs van korte-termijn holders, dat het Bitcoin in een bearish-fase zou brengen”, aldus de analist.

Vooralsnog lijkt Bitcoin een fundament te vormen rond de koers van 61.500 dollar. Over de afgelopen 24 uur wist de digitale munt met 1,50% te stijgen en lijkt het ergste gedeelte van de dalingen achter ons te liggen.

Nu is het te hopen dat Bitcoin weer een periode van stijgingen kan inzetten. Veel hangt daarbij af van de PCE Price Index inflatiemeter die we vandaag uit Amerika krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren