Bitcoin

Winkeliers in El Salvador moeten Bitcoin betalingen accepteren

Een Salvadoraanse regeringsfunctionaris heeft gezegd dat, hoewel winkeliers Bitcoin-transacties moeten accepteren, ze zelf kunnen kiezen of ze BTC of USD willen ontvangen bij het afwikkelen van transacties. Wel wijst Javier Argueta er nogmaals op dat de winkeliers verplicht zijn BTC als wettig betaalmiddel te erkennen.


Winkeliers mogen kiezen of ze BTC of Dollars ontvangen

De juridisch adviseur van de president van El Salvador heeft dus verklaard dat bedrijven verplicht zijn om Bitcoin van klanten te accepteren, maar ze kunnen kiezen of ze BTC of Amerikaanse dollars willen ontvangen zodra de transactie is afgewikkeld. Dit betekent dat bedrijven verplicht zijn een elektronische wallet te hebben om Bitcoins te ontvangen. Vervolgens kunnen de winkeliers zelf kiezen of ze Bitcoin of dollars ontvangen.

De functionaris voegde eraan toe dat bedrijven die weigeren BTC te accepteren, in strijd zullen handelen met de lokale regelgeving. In een verhaal van ElSalvador.com staat:

“Volgens Argueta zijn alle bedrijven verplicht om de transactie in Bitcoin te accepteren en ondanks het feit dat noch de wet noch de regelgeving dit duidelijk vermeldt, doet het bedrijf, als het de BTC betaling niet accepteert, inbreuk op de consumentenbeschermingswet.”

Zoals te zien is in de onderstaande tweet gaat het betalen van je koffie in Bitcoin vanaf vandaag super makkelijk in El Salvador. Volgens sommigen is het dan ook een kwestie van tijd dat de munt in meerdere landen gebruikt gaat worden als betaalmiddel.

Met de Chivo-wallet van de overheid kunnen gebruikers overboekingen in zowel BTC als Amerikaanse dollars verwerken. De wallet wordt onderhouden in samenwerking met de Mexicaanse crypto-exchange Bitso. Met de app kunnen verkopers ook de Bitcoin die ze ontvangen automatisch omzetten in dollars.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?