Exchange Nieuws

Winklevoss-broers klaar om juridische stappen te ondernemen tegen Barry Silbert

De gebroeders Winklevoss van de cryptocurrency exchange Gemini zijn naar verluidt bereid een rechtszaak aan te spannen tegen Barry Silbert en Digital Currency Group (DCG), tenzij ze een ‘eerlijk bod’ doen aan de schuldeisers.

Faillissement van Genisis

De dreiging komt kort nadat Genesis (een dochteronderneming van DCG) een faillissementsbescherming van Chapter 11 heeft aangevraagd.

In 2020 begon de samenwerking tussen Genisis en de cryptocurrency exchange Gemini. Hierdoor kon Gemini in 2021 hun Gemini Earn-programma voor al hun gebruikers lanceren. De crash en fiasco van FTX heeft echter ook grote gevolgen gehad voor Genisis en haar moederbedrijf de Digital Currency Group. De inkomsten vielen in één klap voor een groot deel weg.

Genesis is echter zo’n $900 miljoen verschuldigd aan meer dan 340.000 klanten van Gemini. Het door Wiklevoss geleide handelsplatform heeft zelfs een commissie van schuldeisers opgericht om die fondsen terug te vorderen, maar tot nu toe zonder enig resultaat. Genesis kon de problemen die ze hadden echter niet oplossen, waarna ze een faillissementsbescherming aanvroegen.

Ook verklaring verschuldigd

Dit besluit wordt echter lang niet overal goed ontvangen. Bij de gebroeders Winklevoss valt dit bijvoorbeeld slecht. Ze dreigen nu zelfs met een rechtszaak tegen het bedrijf. Ze zeiden het volgende:

Tenzij Barry en DCG tot bezinning komen en een eerlijk bod doen aan de schuldeisers, zullen we binnenkort een rechtszaak aanspannen tegen Barry en DCG.

Toch zou de aanvraag van Genisis ook een stap kunnen zijn die Gemini-klanten in staat zou kunnen stellen hun activa terug te krijgen. Dit doordat er nu een proces zal worden opgezet waardoor het bedrijf onder andere onder gerechtelijk toezicht wordt gezet.

Winklevoss verzekerde dat zijn platform iedere beschikbare tool in de faillissementsrechtbank zal inzetten om het herstel voor zijn getroffen klanten te maximaliseren.

“Wij zijn ook van mening dat Genesis, DCG en Barry hen, naast al hun geld terug, een verklaring verschuldigd zijn aan de schuldeisers”, werd geconcludeerd.

Genisis en Gemini

Eerder deze maand werd nog door Gemini beweerd dat Genisis ruim $1.6 miljard aan Gemini verschuldigd is. Gemini beschuldigt voornamelijk Barry Silbert als persoon achter de puinhoop.

Het geschil escaleerde vorige week toen Winklevoss er bij de directie van DCG op aandrong om de CEO Barry Silbert op staande voet te ontslaan. Hij beschuldigde laatstgenoemde van het afleggen van valse verklaringen, zoals het absorberen van het verlies van $1,2 miljard geleden na het faillissement van Three Arrows Capital (3AC).

De baas van Gemini stond er als slot op dat Silbert heeft bewezen dat hij ongeschikt zou zijn om DCG te leiden en dat hij niet heeft geprobeerd de problemen van de schuldeisers op te lossen.

Exchange nieuws

Binance en Mastercard gaan prepaid cryptokaart in Brazilië uitbrengen
CZ: desinteresse van traditionele financiële wereld in crypto is een grote fout
Situatie tussen DCG en Bitvavo lijkt te verbeteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten