Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Winklevoss: Het is goed voor Bitcoin wanneer de Fed geld print

Bitcoin zal uiteindelijk gaan profiteren van de acties van de Amerikaanse Federal Reserve, zegt Tyler Winklevoss. De enorme uitgaven van de Amerikaanse overheid kunnen leiden tot een stijging van de Bitcoin koers, aldus medeoprichter en CEO van de Gemini crypto exchange.

“De Fed plaveit de weg voor de volgende Bitcoin bull run”, vertelt Winklevoss in een tweet waarin een artikellink stond over de besprekingen van de overheidsinstantie over verdere stimuleringsuitgaven.


Bitcoin als middel tegen inflatie

Als een gedecentraliseerd digitaal activum zonder grenzen, ver weg van de controle van de overheid, vormt Bitcoin een perfecte afdekking van de reguliere markten en nationale valuta’s. Bitcoin heeft een maximale aanbod van 21 miljoen munten en dat beschermt de munt tegen waardevermindering.

“Wanneer de geldprinter de valutamarkt blijft opblazen, is het tijd voor Bitcoin”, zei Winkelvoss in een tweet van 18 juli, verwijzend naar het afdrukken van geld in de VS dat resulteerde in een stijgende aandelenmarkt, terwijl hij als alternatief de knipoog naar Bitcoin gaf.


Amerikaanse overheid verslonst de USD

Sinds maart begon de Amerikaanse regering met het ondersteunen van de worstelende economie. De inspanningen omvatten een stimuleringspakket van $2 biljoen, dat in wezen gratis geld uitdeelde aan Amerikaanse burgers, afhankelijk van het inkomensniveau.

Nu het huidige stimuleringsgeld binnenkort ten einde loopt, moet de regering de situatie beoordelen en mogelijk nog meer hulpkapitaal uitgeven, zoals medeoprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, zei in een recente livestream van YouTube. De financiële expert noemde de inflatie van de Amerikaanse dollar in de afgelopen decennia en merkte op hoe belangrijk het is om geld te storten in verschillende activa, waaronder Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten