Bitcoin

Winklevoss: Het is goed voor Bitcoin wanneer de Fed geld print

Bitcoin zal uiteindelijk gaan profiteren van de acties van de Amerikaanse Federal Reserve, zegt Tyler Winklevoss. De enorme uitgaven van de Amerikaanse overheid kunnen leiden tot een stijging van de Bitcoin koers, aldus medeoprichter en CEO van de Gemini crypto exchange.

“De Fed plaveit de weg voor de volgende Bitcoin bull run”, vertelt Winklevoss in een tweet waarin een artikellink stond over de besprekingen van de overheidsinstantie over verdere stimuleringsuitgaven.


Bitcoin als middel tegen inflatie

Als een gedecentraliseerd digitaal activum zonder grenzen, ver weg van de controle van de overheid, vormt Bitcoin een perfecte afdekking van de reguliere markten en nationale valuta’s. Bitcoin heeft een maximale aanbod van 21 miljoen munten en dat beschermt de munt tegen waardevermindering.

“Wanneer de geldprinter de valutamarkt blijft opblazen, is het tijd voor Bitcoin”, zei Winkelvoss in een tweet van 18 juli, verwijzend naar het afdrukken van geld in de VS dat resulteerde in een stijgende aandelenmarkt, terwijl hij als alternatief de knipoog naar Bitcoin gaf.


Amerikaanse overheid verslonst de USD

Sinds maart begon de Amerikaanse regering met het ondersteunen van de worstelende economie. De inspanningen omvatten een stimuleringspakket van $2 biljoen, dat in wezen gratis geld uitdeelde aan Amerikaanse burgers, afhankelijk van het inkomensniveau.

Nu het huidige stimuleringsgeld binnenkort ten einde loopt, moet de regering de situatie beoordelen en mogelijk nog meer hulpkapitaal uitgeven, zoals medeoprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, zei in een recente livestream van YouTube. De financiële expert noemde de inflatie van de Amerikaanse dollar in de afgelopen decennia en merkte op hoe belangrijk het is om geld te storten in verschillende activa, waaronder Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?