Bitcoin,

Winklevoss: Koop Bitcoin om te ontsnappen aan negatieve Obligaties

Cameron Winklevoss, de mede oprichter van de Gemini crypto exchange, vertelt dat er $17 biljoen dollar in negatieve renteobligaties zit. Nu spoort hij het publiek aan Bitcoins te kopen.

Cameron schreef gisteren op Twitter:

“Er wordt momenteel $ 17 biljoen dollar in negatieve renteobligaties gehouden. Dat zijn dus 17 biljoen redenen waarom je Bitcoins zou moeten bezitten. ”


“De wereld vliegt op zijn kop

Eerder vertelde een ervaren Bitcoin expert, genaamd Tone Vays, dat wanneer er meer en meer landen proberen contant geld te elimineren en negatieve rentetarieven implementeren, dan kan dat veel mensen naar Bitcoin en cryptocurrencies drijven.

De Deutsche bank liet in augustus weten dat 27% van de verhandelde obligaties ene negatief rendement had en dus minder uitbetalen dat dat er in geïnvesteerd wordt.

“De wereld vliegt op zijn kop.” vertelt analist Mati Greenspan in een interview aan Newsbit. “Zelfs op Griekse obligaties krijg je een negatieve rente. Dat betekent dat grote investeerders bang zijn voor een negatieve marktverschuiving en hun geld voor een langere periode vast willen zetten.”

Kapitaal verschuiven naar Bitcoin zou volgens Winklevoss dus een goede zet zijn. Toch is niet iedereen het daar mee eens. Zo merkt een twitteraar op dat het omzetten van negatieve obligaties naar Bitcoin een enorme uitdaging is.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?