Nieuws, Trending

Winklevoss tweeling lanceert Stablecoin na groen licht regulator

De tweeling Tyler en Cameron Winklevoss, de makers van de crypto exchange Gemini, hebben toestemming gekregen van de New York regulator om hun eigen stablecoin uit te brengen. 

Winklevoss tweeling lanceert Gemini dollar

De stable coin wordt de Gemini dollar genoemd. De Gemini dollar krijgt nu dus steun van het New York Departement of Financial Services (NYDFS). In een berciht van de tweeling wordt er beschreven dat de crypto munt wordt gesteund door Amerikaanse dollars. Deze dollars worden opgeslagen bij een bank in Amerika. De zet die de Winklevoss broers maken betekent de eerste cryptomunt van de tweeling. De missie van de broers is echter nog steeds om een Bitcoin exchange traded fund (ETF) te lanceren. Niet alleen Gemini steunt de stablecoin zegt Tyler Winklevoss: “Je moet een netwerk opbouwen van belangrijke spelers die weten hoe je het vertrouwensprobleem van een stablecoin op lost.”

Stablecoins lossen problemen op

De Gemini dollar wordt vandaag verhandeld vertelt Tyler Winklevoss aan Forbes. Ook zegt hij dat de stablecoin tijdverlies zou verkomen die gebruikers vaak meemaken met banktransfers. “Als er een prijsdislocatie is in een bepaalde markt en het een vrijdagavond is, kunnen handelaren pas op maandag hun geld verplaatsen,” vertelt hij. Crypto analisten zijn heel erg verdeeld over de stablecoins. (crypto’s die zijn ontworpen om geen bewegelijke koers te hebben). Zo is er al een hele lange tijd ophef over een andere stablecoin genaamd Tether.

‘S werelds eerste gereguleerde Stablecoin, of toch niet

De goedkeuring van het NYDFS maakt de Gemini dollar ‘s werelds eerste gereguleerde stablecoin. Of dat helemaal waar is, is maar de vraag. Trust company PAxos liet namelijk ook op maandag weten goedkeuring te hebben gebreken voor een stablecoin. “Deze goedkeuringen tonen aan dat bedrijven veranderingen en sterke navelingsnormen kunnen creëren binnen een sterk wettelijk kader,” vertelt het NYDFS aan Forbes.