Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws, Shiba inu Nieuws

Ondanks Dogecoin & SHIB toch daling winst Coinbase in derde kwartaal

Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling op basis van handelsvolume, meldde vandaag een winst over het derde kwartaal van 406 miljoen dollar, of ruim 351 miljoen euro.


Stijging ten aanzien van derde kwartaal 2020

Het bedrag vertegenwoordigt een stijging van 500% ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. Niettemin is het een aanzienlijke daling ten opzichte van de recordperiode van april tot juni, de eerste verslagperiode als een beursgenoteerd bedrijf. Het een netto-inkomen wist destijds $1,6 miljard te worden.

Financiële bedrijven met crypto-producten hebben meestal lagere Q3-inkomsten gemeld in vergelijking met Q2. De markten waren toen aan het doorsijpelen. Dit was iets waar Coinbase CFO Alesia Haas op zinspeelde in de investor call van vandaag. Ze zei dat het handelsvolume in de hele crypto spotmarkt daalde in het derde kwartaal.

Square, dat het kopen en verhandelen van Bitcoin via zijn Cash App mogelijk maakt, kondigde een daling van 23% aan in Bitcoin inkomsten in Q3. Dit droeg bij aan een lichte daling van de totale winst van het bedrijf. Robinhood’s daling was steiler, met crypto-inkomsten die 78% daalden. De totale inkomsten van de aandelen- en cryptohandelsapp daalden van $565 miljoen naar $365 miljoen.

Als we echter uitzoomen naar de jaar-op-jaar inkomsten, is het plaatje rooskleuriger. Alle drie de bedrijven zien crypto als een langetermijnstrategie in plaats van een kortetermijnoplossing.


UItbreiding van de activa

Coinbase breidt zijn noteringen snel uit. In tegenstelling tot eerdere kwartalen, controleerden Bitcoin en Ethereum niet langer de meerderheid van het handelsvolume of de transactie-inkomsten. De Bitcoin en Ethereum inkomsten daalden van 26% elk van het totaal in Q2 tot 21% en 22% in Q3. Andere crypto-activa waren goed voor 57% van de transactie-inkomsten, evenals 59% van het handelsvolume.

De cryptobeurs heeft gewerkt aan het toevoegen van nieuwe activa. Het breidde snel uit van de kern vijf die het nog maar drie jaar geleden aan de tap hield. De meest opvallende toevoeging was Dogecoin, die de schatkist van het bedrijf opvijzelde toen het begin juni werd toegevoegd, en Shiba Inu, de DOGE-klant die aan het einde van het vorige kwartaal op de beurs begon te handelen. Haas zei:

“Wij weten niet precies welke activa klanten gaan adopteren, dus onze strategie is er een die alle legale activa ondersteunt.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten