wall street
Altcoin

Wolf of Wall Street: “Kleine cryptocurrency’s zijn als penny stocks”

Jordan Belfort, bekend van de Wolf of Wall Street, ziet kleine cryptocurrency’s als de penny stocks waar hij in het verleden zijn vermogen mee opbouwde. Penny stocks zijn extreem speculatieve aandelen met een lage market cap van kleine en onbekende bedrijven. In de meeste gevallen halen deze bedrijven het niet, maar worden ze succesvol, dan is het jackpot.

Jordan Belfort, penny stocks en crypto

Iedereen kent Jordan Belfort waarschijnlijk van de Wolf of Wall Street, de film waarin Leonardo di Caprio furore maakte als Belfort. De aandelenhandelaar kwam op in de jaren 90, maar raakte uiteindelijk in botsing met de Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege de handel in penny stocks. In een interview met Yahoo Finance op 27 oktober zei Belfort dat kleine cryptocurrency’s zich op dezelfde manier gedragen als penny stocks.

Ze kunnen enorme winsten genereren, maar straffen investeerders die te laat uitstappen of instappen genadeloos af. “Je kunt met crypto’s met een ultra lage market cap extreem, extreem veel geld verdienen. Maar aan de andere kant speel je op vijandig terrein, als jij niet de baas bent, dan zijn zij het”, aldus de Wolf of Wall Street. Waarmee hij wil aangeven dat je in de meeste gevallen hard verliest.

Alleen met kleine hoeveelheden

De uitspraken van Belfort betekenen overigens allerminst dat hij mensen wil aanraden om in kleine crypto’s te investeren. Volgens de beruchte investeringslegende moeten mensen dat alleen met een klein deel van hun portfolio doen en is het in feite niet anders dan gokken. “Mensen moeten het nooit beschouwen als een serieuze investering”, aldus Belfort.

Zelf heeft de Wolf of Wall Street zijn focus vooral op Bitcoin en Ethereum, welke hij ziet als lange termijn investeringen. Van die twee gelooft Belfort het meeste in Bitcoin, vanwege de potentie om een store of value en hedge tegen inflatie te worden als de markt volwassener wordt. “Ik denk dat het een kwestie van tijd is”, zo spreekt Belfort over het succes van Bitcoin.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?