Hack Nieuws, Solana Nieuws

Hack Nieuws, Solana Nieuws

Wormhole slachtoffer van cyberaanval, €288 miljoen gestolen

Het blockchain-bedrijf Wormhole is slachtoffer geworden van een mogelijke cyberaanval, waarbij meer dan $326 (€288) miljoen van het platform gehaald kon worden.


Netwerk Wormhole Aangevallen

Het bedrijf bevestigde in een Tweet dat het Wormhole-netwerk aangevallen was en dat er 120.000 wETH gestolen was. Het bedrijf maakte direct ook bekend dat ze hard aan het werk waren om het netwerk zo snel mogelijk weer up en running te krijgen.

Een aantal on-chain-analisten hadden hun focus gelegd op een transactie van 80.000 Ethereum (ETH) van Wormhole. Het adres waar de ETH naartoe gestuurd werden heeft nu in totaal voor meer dan $250 (€221) miljoen aan ETH in bezit. Naast de ETH zou de aanvaller ook nog eens 40.000 Solana (SOL) gestolen hebben. Het gaat hierbij om een grootschalige cyberaanval.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Contact met eigenaar gelegd

Het team van Wormhole heeft inmiddels ook al contact gelegd met de eigenaar van het bovengenoemde crypto-adres. Ze hebben de aanvaller een premie van $10 miljoen geboden als diegene de gestolen fondsen teruggeeft.

Deze aanval heeft echter voor enige paniek gezorgd binnen de DeFi-wereld. Zo is er namelijk ETH overbrugd naar Solana, die mogelijk niet meer ondersteund wordt. Het is echter nog even afwachten of dit daadwerkelijk het geval gaat zijn, het is namelijk nog niet bevestigd.

Wormhole heeft een cross-blockchain-bridge gebouwd. Deze bridges werken vaak door een digitaal actief te nemen en deze in een contract te vergrendelen. Zo kan er een parallel actief op de overbrugde keten uitgegeven worden. Het is niet meteen duidelijk wat de gevolgen kunnen zijn voor de kredietmarkten van Solana en andere protocollen als de door Wormhole uitgegeven ETH niet kan worden teruggebrugd naar de hoofdketen van Ethereum, en hierdoor nu waardeloos is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten