XRP Fans tegen Ripple: Burn tokens om prijs te laten stijgen

Al lange tijd klagen crypto investeerders over één van de populairste crypto’s ter wereld, die al lang op een lage prijs vastzit, namelijk XRP.


Een voorstel van de XRP community

Een belangrijke factor in het lage prijsniveau van XRP is het enorme aantal beschikbare tokens. Ripple, producent van XRP, vergrendelde ongeveer 55% van de 100 miljard XRP tokens die het heeft gecreëerd. Dat zijn zo’n 55 miljard XRP’s die opgesloten zitten bij een Escrow. (Een escrow rekening is een geblokkeerde bankrekening die wordt aangehouden bij een neutrale en financieel betrouwbare derde partij.)

Doordat vraag en aanbod een belangrijk onderdeel zijn van het koersverloop in de cryptomarkt worden de XRP prijzen onderdrukt door het grote aantal tokens dat beschikbaar is.

Om deze reden hebben XRP investeerders op Twitter een oplossing bedacht. Ze willen dat Ripple de helft van de XRP tokens die opgesloten zitten in escrow vernietigt.


Hoe werkt Ripple’s Escrow systeem?

Elke maand geeft Ripple 1 miljard XRP tokens vrij voor verkoop. Ripple gebruikt de opbrengst van de verkoop om het XRP ecosysteem te verbeteren en startups te financieren. De niet verkochte XRP tokens worden weer terug geplaatst in een Escrow account.


Is het ‘Burnen’ wel een goed plan?

Het burnen (vernietigen) van XRP tokens kan leiden tot een prijsstijging zou het waarschijnlijk niet echt een slimme zet zijn voor Ripple. Dit omdat het bedrijf zo een enorm risico loopt om zelf veel geld te verdienen met de verkoop van XRP tokens in plaats van ze te vernietigen.

Toch is het burnen van tokens geen gek idee. Zo heeft Ripple’s betalingsysteem xRapid al een dergelijk mechanisme ingebouwd. Sommige XRP tokens worden namelijk vernietigd tijdens de transactieverwerking. Dit kan er voor zorgen dat de hoeveelheid XRP die in omloop is verminderd.

Wat Ripple’s statement is op het verzoek om een enorm aantal XRP tokens te vernietigen weten we nog niet. Het bedrijf heeft vooralsnog niet gereageerd.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken