Nieuws, Ripple

Rampzalig jaar: Ripple is de slechtst presterende grote crypto

Ripple is het jaar 2019 rampzalig begonnen. In een jaar waarin Bitcoin investeerders weer kunnen denken aan een bullrun, is XRP met 18 procent gecrasht. Ripple is daarmee de slechtst presterende cryptocurrency in de top 10.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ripple verliest terrein op andere Crypto’s

De ellende van Ripple blijft doorgaan. De munt zakte gisteren zelfs even onder de $0,30 dollar. XRP presteert consistent ondermaats en verliest daarmee terrein op andere grote cryptocurrencies.

Hieronder is een grafiek te zien waaruit blijkt dat Ripple (XRP) enorm onder presteert. Waar Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Bitcoin prijzen een goede koersstijging mee hebben gemaakt, zien we XRP 18% verliezen.

 
Bron: Coinlib

Ripple Crasht terwijl cryptomarkt Stijgt

Over het algemeen heeft de cryptomarkt een krachtig herstel gezien in de eerste maanden van 2019. De Bitcoin koers is met 45% gestegen wat de positiviteit terug heeft gebracht in de markt.

Andere grote crypto’s hebben nog veel beter gepresteerd. Litecoin heeft haar koers 131 procent zien stijgen en ook Bitcoin Cash boekt een winst van 71 procent. Binance Coin (BNB) boekt helemaal een enorme winst, namelijk 297 procent.

 
Bron: Coinlib

Ripple is er dus niet in geslaagd om zich op te trekken aan de stijgende crypto koersen en dat is zorgwekkend. Ripple blijft hierdoor 92% onder haar all time high hangen.


Zijn er problemen bij Ripple?

Hoe kan het toch dat de XRP prijs niet stijgt dit jaar? Het probleem ligt waarschijnlijk bij het moederbedrijf Ripple. Het Amerikaanse bedrijf streeft ernaar internationale betalingen mogelijk te maken voor banken en andere grote instellingen. Maar ondanks dat honderden banken een samenwerking aan zijn gegaan, gebruiken slechts een handjevol mensen de XRP token om geld over te maken.

De CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse, vertelde een tijd geleden dat tegen het einde van 2019 de xRapid service door tientallen banken gebruikt zou worden. Echter, Tot nu toe maakt slechts 1 bank gebruik van de dienst. Andere klanten zijn betalingsproviders.

xRapid is dus nog niet de game changer waarvan Ripple beweerde dat het zou zijn. Investeerders lijken dat te merken en dat zorgt voor de slechte prestaties.