Nieuws, Ripple

XRP-omzet 73% gedaald in Q3

Ripple, het bedrijf achter de momenteel 3e grootste XRP-token, heeft aangekondigd dat het bedrijf in het derde kwartaal van 2019 $66.24 miljoen aan XRP heeft verkocht. In het voorgaande kwartaal was dit bedrag maar liefst 73% zo hoog, met $251.51 miljoen aan XRP.


Niet onverwacht

Dit nieuws komt echter niet onverwacht. In een eerder rapport dat is uitgegeven door Ripple, maakte het bedrijf al bekend dat het in het derde kwartaal langzamer haar XRP-tokens zou gaan verkopen. Dat dit bedrag hierdoor lager uitvalt, komt niet onverwacht.

Bovendien verklaarde het bedrijf dat het distributieratio van XRP-tokens vanaf het begin van dit kwartaal al op een lager niveau zat dan die van ETH en LTC.


Prijs manipulatie

Volgens Ripple is een aanzienlijk gedeelte rondom de XRP-manipulatie trend afkomstig vanaf botaccounts op het sociale media platform Twitter.

Het bedrijf neemt tevens een onduidelijkheid weg: veel van de grote bewegingen van XRP in de afgelopen periode waren in feite overdrachten tussen de Ripple-treasury en de diverse escrow-beheerrekeningen. Volgens het bedrijf hebben dit type transacties geen direct effect op de markt. Dit vanwege het feit dat ze geen nieuwe XRP-tokens op de markt introduceren, ze verhuizen deze alleen tussen diverse XRP-rekeningen.