XRP stijgt 16%: Analisten zien stijging

Ripple’s XRP zag gisteren een stijging tot 0,30 dollar waardoor er een winst van 16% is gemaakt. Analisten zagen de stijging en hebben hierop gereageerd.


Is de XRP klaar om winstgevender te worden?

De cryptomarkt heeft zijn gekste dag in maanden meegemaakt. Terwijl de prijs van de Bitcoin stabiel bleef op 10,250 dollar, schoten de altcoins razend snel omhoog. De waardes van crypto koersen gingen verticaal omhoog. Behalve die van de Bitcoin en een paar andere achterblijvers. Veel altcoins vertoonde een krachtmeting dat deed denken aan de run van 2017.

Ethereum deed het boven verwachting goed en won 7%, waardoor het uitkwam op de 212 dollar. Daarnaast stond XRP bovenaan in de stijgingen. Het ging hier om een belangrijke prijsstijging tot 0,30 dollar en boekte daarmee een winst van 16%.

Hoewel de aandacht van alle handelaren verspreid was, viel de meeste aandacht op XRP. XRP, de valuta van Ripple, lag de afgelopen maanden onder vuur. Wat interessant is, is dat ondanks deze meningsverschillen veel analisten in de crypto wereld een flinke prijswinst voor de digitale crypto valuta hadden verwacht.

Analist Jacob Canfield heeft er onlangs op gewezen dat de XRP / Bitcoin grafiek recent een zeer sterk koopsignaal aangeeft. Dit is baseert hij op een cross-over van de driedaagse Relative Strength Index (RSI). De Relatieve Sterkte Index of RSI is een indicator die helpt het koop- of verkoopmoment van aandelen/crypto’s te bepalen. De laatste keer dat dit signaal werd gezien, zag XRP / BTC enorme stijgingen. Destijds was de kleinste stijging 60% en de grootste stijging liep zelfs op tot in de honderden procenten.

Dat is nog niet alles” zei Canfield . Hij wees er verder op dat de XRP tegenover de Bitcoin onlangs een belangrijk historisch Fibonacci-retracement level heeft bereikt. In de financiële wereld is Fibonacci retracement een technische analysemethode voor het bepalen van ondersteunings- en weerstandsniveaus. Als dit historische niveau wordt vastgehouden zou dit moeten resulteren in een hogere waarde van de crypto valuta.

 
BTC/XRP grafiek

Meningsverschillen tasten bull run niet aan

Deze sterke prijsactie komt ondanks alle meningsverschillen, zoals eerder vermeld. Een artikel eerder dit jaar suggereerde dat de ineenstorting van XRP veel te maken heeft met de Ripple zelf. Dit heeft te maken met de oprichters van Ripple die hun tokens verzilverde.

CoinMetrics meldt dat McCaleb, voormalig CTO van Ripple, elke dag 500.000 XRP verkoopt. Dit terwijl Ripple zelf voor tientallen miljoenen dollars aan XRP heeft verkocht om kosten te dekken en een balans op te bouwen.

Kyle Samani, de mede-oprichter van Multicoin Capital, zei het volgende hierop: “Het bedrijf heeft de verkoop van XRP in de afgelopen drie kwartalen aardig verhoogd. Hierdoor wordt er waarschijnlijk een neerwaartse prijsdruk uitgeoefend. Slimme beleggers weten dit echter al langer. Om welke reden dan ook, de markt pikt nu pas het verhaal op en reageert daarop”.

Deze verkoop van XRP heeft afgelopen dinsdag in ieder geval niet geschaad, dat is zeker.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken