Ripple, XRP token
Ripple

XRP Voorraad Daalt: Het Echte Verhaal Achter de Geruchten

Een recente ontwikkeling heeft een golf van onrust veroorzaakt in de cryptowereld. XRP, de token van het XRPL-protocol, heeft een opmerkelijke daling in zijn totale voorraad doorgemaakt. Deze gebeurtenis heeft zich ontvouwd gedurende de laatste 30 dagen, waarin ongeveer 247.016 XRP-tokens definitief zijn vernietigd, een actie die het totale circulerende aanbod heeft doen krimpen.

Deze interessante gebeurtenis werd als eerste opgemerkt door een anoniem Twitter-account. De ontdekking zette de wereld van sociale media op zijn kop en leidde tot een stroom van speculaties die zich snel verspreidde binnen de XRP-gemeenschap. De vraag die iedereen bezig hield was: waarom gebeurt dit?

Ripple verklaard Oorzaak van de Onverwachte XRP Burn

Midden in al deze speculaties kwam Neil Hartner, een ervaren software ontwikkelaar bij Ripple, naar voren. Hartner had de geruchten over de token-burn gehoord en besloot iedereen wat rustiger te maken.

Hartner gaf een uitleg die hielp om duidelijk te maken hoe de XRP Ledger werkt. Hij sprak ook over wat de gevolgen konden zijn voor de XRP-token en hielp ons allemaal om beter te begrijpen wat er aan de hand was. Door zijn uitleg werd de situatie voor de XRP-gemeenschap een stuk duidelijker.

Hartner vertelde dat deze onverwachte token burn te wijten was aan een reeks van accountverwijderingen uit de XRP Ledger. Elke verwijdering resulteert in de verbranding van twee XRP-tokens, wat leidt tot een netto afname van het totale XRP-aanbod.

Specifiek richtten de verwijderingen zich op slapende accounts die ooit een saldo van 20 XRP hadden – het voormalige reservebedrag per account.

Opmerkelijk is dat deze onthulling een hernieuwde interesse heeft gewekt in de onderliggende dynamiek van het XRP Ledger-netwerk. Het onderstreept hoe operationele beslissingen zoals accountverwijderingen een golf van effecten kunnen hebben op het circulerende aanbod van het inheemse token, wat mogelijk invloed heeft op de waarde en de marktdynamiek.

Poloniex verwijderd oude accounts

Een belangrijk element dat bijdroeg aan deze aanzienlijke tokenverbranding waren de acties van Poloniex. De crypto-beurs heeft in juni 2023 naar verluidt 85.566 verouderde XRPL-accounts verwijderd en 171.132 XRP-tokens verbrand, zoals Hartner eerder vermeldde. Nu is Poloniex klaar met het opruimen van accounts. Dat betekent waarschijnlijk dat er niet zo snel meer zoveel XRP-tokens worden verbrand.

Conclusie

De recente vermindering van XRP-tokens, veroorzaakt door accountverwijderingen, heeft ons getoond hoe geruchten in de cryptowereld vaak een logische verklaring hebben. Dit toont aan dat in de complexe wereld van crypto, grondig onderzoek en geduld vaak leiden tot inzichten, zoals we hebben gezien met de duidelijke uitleg van Neil Hartner en de opruimacties van Poloniex.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging