Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 24 februari 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Momentum overwegend neerwaarts

De Bitcoin koers heeft de week geopend rond 9.965 dollar. Dit na een flinke opleving op zondag. Momenteel is er een correctie gaande en is het momentum overwegend neerwaarts.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

Het neerwaartse momentum van vorige week leek doorbroken met een positieve sluitingskoers afgelopen zondag. Echter, BTC is deze maandag weer gestart met een neerwaarts momentum. De koers sprong van net onder de 10.000 dollar naar een dieptepunt net onder de 9.600 dollar.

Het weerstandsniveau voor Bitcoin ligt nog steeds tussen de $10.150 en 10.500 dollar. De bovenste Bollinger band is hier sinds deze week bovengekomen. Dat betekent dat de drempel voor een uitbraak uit de bands nu steeds hoger wordt.

De steunniveaus zijn op de wekelijkse grafiek onveranderd. Deze zijn namelijk gebaseerd op statische lijnen. Tussen de $9.500 en $9.250 ligt het steunniveau dat de afgelopen weken als bodem diende.

Bij een neerwaartse doorbraak is de kans groot dat BTC de volgende ondersteuningsniveau’s opzoekt die rond de $8.500 en $8.200 liggen.

De scenario’s van vorige week zijn dan ook onveranderd.

Negatief scenario

Een correctie richting het 20-wekelijkse gemiddelde zou op korte termijn uiterst negatief zijn. Bij dit scenario zakt de koers door het eerste steunniveau en zoekt BTC het tweede niveau onder de 8.500 dollar op.

Gemiddeld scenario

Bij het gemiddelde scenario zal een verdere consolidatie plaatsvinden tussen de $9.300 en $10.500. Hierin vindt er weinig prijsactiviteit plaats en fluctueert de koers met maximaal 10 procent.

Positief scenario

Een doorbraak van het bovenste weerstandsniveau zou een zeer positief signaal zijn. Hierbij moet echter wel de Bollinger band op korte termijn gezocht worden. Deze ligt net boven dit niveau.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de koers buiten het opwaartse trendkanaal is gekomen. Wat ook te zien is dat Bitcoin zich vorige week evenredige aan de onderkant opwaarts heeft bewogen. Hieronder bevindt zich veel aankoopweerstand, zichtbaar aan de lange schaduwen. Deze situatie begon met de flinke daling op woensdag, gevolgd met een directe opleving binnen een paar minuten van 300 dollar.

Ook op maandag is er sprake van een lange schaduw. De koers moet op korte termijn weer binnen het groene kanaal komen. Gebeurd dit niet, dan moet er goed gekeken worden naar de volgende neerwaartse niveaus. Daarnaast is het belangrijk om het 20-daagse gemiddelde in de gaten te houden.

Verder zien we steeds lagere toppen. Dit is te zien aan de paarse lijn in de onderstaande grafiek. Gecombineerd met de opwaartse steun wordt hierbij een symmetrische driehoek gevormd.

Het eerste steunniveau is het hoogtepunt van de voorgaande korte termijn correctie. Dit ligt rond de $9.570. Deze heeft tot noch toe lang standgehouden. Het 50-dagelijks gemiddelde beweegt momenteel opwaarts en bevindt zich nu rond de $9.240. Hiertussen bestaat dus een goed steunniveau.

Het volgende steunniveau bestaat uit het 100- en 200 dagelijks gemiddelde. Deze zijn enige weken geleden gekruist en beginnen zich nu te spreiden.

Negatief Scenario

In het negatieve scenario weerkaatst de koers verder op het 20 dagelijks gemiddelde, waarbij ook het paarse steunniveau doorbroken wordt. Dit zou kunnen leiden tot het zoeken van een nieuwe bodem rond het rode vlak. De koers corrigeert hierbij tot zo’n 8.600 tot 8.800 dollar.

Gemiddeld Scenario

In het gemiddelde scenario blijft de koers onder de paarse lijn, maar boven of binnen het paarse vlak. Hierbij sukkelt de koers lichtelijk neerwaarts en blijft het volume en de volatiliteit dalen.

Positief scenario

Het positieve scenario voorziet een doorbreking van de paarse lijn van lagere toppen. Hierbij komt de koers weer terug in het opwaartse trendkanaal en was het negatieve momentum een vals signaal.


Conclusie

De Bitcoin koers bevindt zich momenteel in een tweestrijd. Enerzijds is het langere termijn momentum opwaarts, anderzijds wordt de onderste bandbreedte regelmatig opgezocht. Het spel tussen kopers en verkopers laat tot nog toe geen duidelijke winnaars zien. Er is veel weerstand aan de bovenkant en er zijn voldoende steunniveaus aan de onderkant. Aan het dalende volume en de dalende volatiliteit is zichtbaar dat de markt steeds meer afwachtend wordt.

Op beide grafieken lijkt de kans op het gemiddelde scenario groter dan het positieve scenario. Maar de symmetrische driehoek die ontstaan is vertoond wel een versterking van het positieve scenario. De kans op een uitbraak is in beide richtingen groot, maar de kans op het hervatten van de langere termijn trend is groter.

Wij blijven dus ook onveranderd bullish.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje.  

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.