Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 31 maart 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

De Bitcoin koers beweegt vandaag licht opwaarts tijdens een soort van consolidatieperiode. De week is goed begonnen en de koers ligt vandaag rond de 6.450 dollar. Het handelsvolume is ook flink gestegen.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

De BTC prijs ligt momenteel rond de 6.450 dollar. De prijs van 1 Bitcoin lag aan het begin van deze week (maandag) nog rond de 5.900 dollar.

Het 200 wekelijks gemiddelde lijkt nu daadwerkelijk stand te hebben gehouden. Het 100 wekelijks gemiddelde staat momenteel precies in het blauwe weerstandsvlak op 7.300 dollar. De 50 en 20 wekelijkse gemiddelden bevinden zich hier ook, maar op een hoger niveau op zo’n 7.800 dollar. Het zal nog een aantal weken duren voordat de langere termijn gemiddelden verder dalen.

Bitcoin bevindt zich bijna tegen het 38.2 Fibonacci niveau aan op zo’n 6.400 dollar. De volgende is te vinden op het middelpunt op bijna 7.200 dollar. Het begin van het blauwe weerstandsvlak.

De wekelijks grafiek toont de potentie voor een positief korte termijn momentum. Maar de hoogtepunten van de afgelopen weken zijn wel aan het dalen. Om van een positief sentiment te spreken moet dan ook echt het 7.150 dollar niveau doorbroken worden.

Negatief scenario
De paniekreactie lijkt uit de cryptomarkt te zijn, maar veel investeerders lopen nog op hun tenen. Als de koers toch weer verder doorzakt zou dit alsnog tot een psychologische reactie leiden, waarbij de koers verder neerwaarts versneld. Elke vermogensmarkt moet dan ook nogsteeds rekening houden met een zeer pessimistisch scenario.

Gemiddeld scenario
In het gemiddelde scenario consolideert de koers verder. Momenteel bevindt Bitcoin zich in een bandbreedte van 5.500 tot 7.100 dollar. De kans is groot dat de koers zich nog enige tijd zal bewegen. In ieder geval tot de rust meer op de markten wederkeert.

Positief scenario
In het positieve scenario wordt het 7.150 dollar niveau deze week doorbroken. Hierbij bevindt Bitcoin zich net onder het blauwe weerstandsniveau. Dit zou ertoe kunnen leiden dat ook het blauwe niveau tussen 7.200 en 8.000 dollar opgezocht wordt. Echter bestaat hier voldoende weerstand om een korte termijn momentum te breken. In het positieve scenario voorzien wij dan ook maximaal een koersstijging tot 8.000 dollar.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

De dagelijks grafiek toont een mooie beweging rond het 20 dagelijks gemiddelde. Het is bijzonder positief dat dit niveau al bijna een week standhoud. Er is goed te zien dat er sprake is van een zijwaarts momentum. Bitcoin beweegt tussen het paarse en blauwe vlak.

Alle andere gemiddelde bevinden zich gezamenlijk tussen de 7.375 en 8.150 dollar, net niet in het blauwe weerstandsvlak.

Momenteel zijn de Bollinger bands aan het vernauwen door de consolidatie. Er is nog enige ruimte voor een verdere vernauwing, maar de kans is groot dat er deze week gewerkt wordt naar een uitbraak van de Bollinger bands. De bovenkant bevindt zich momenteel rond de 7.500 dollar, de onderkant op 4.600 dollar.

Negatief scenario
Een neerwaartse uitbraak van de Bollinger bands zou deze week het negatieve scenario kunnen betekenen. De onderkant kan nog wat stijging, wat neer kan komen op een start van de uitbraak rond 5.000 dollar. Dit is ook de onderkant van het neerwaartse trendkanaal.

Gemiddeld scenario
Een verdere zijwaartse beweging zonder een uitbraak van de Bollinger bands weergeeft het gemiddelde scenario. Dit is een verdere voortzetting van deze consolidatie. Een beweging tussen de 5.500 en 7.200 dollar.

Positief scenario
Het positieve scenario zou een uitbraak van de bovenste Bollinger bands zijn. Deze zou nog kunnen dalen tot net onder het blauwe vlak, maar de kans is groot dat deze band zich in het blauwe vlak bevindt tijdens een uitbraak. Hierbij is er dus wel sprake van veel weerstand op dit niveau. Immers er bevinden zich hier ook veel lange termijn gemiddelden. In dit scenario wordt wel het hoogtepunt van 7.150 waarschijnlijk doorkruist.


Conclusie

Er bestaat enorm veel potentie op een mooie opwaartse beweging richting de 8.000 dollar. Hierbij bereikt BTC een nieuw hoogtepunt in drie weken tijd. Deze bevindt zich momenteel op 7.150 dollar. Ook wordt hierbij de bovenste Bollinger bands opgezocht en komt er mogelijk een uitbraak tot stand.

Neerwaarts bestaat dezelfde potentie. De potentie op een neerwaartse uitbraak van de Bollinger bands is aanwezig. Dit zou zich tussen de 5.000 tot 4.600 dollar kunnen afspelen. Precies aan de onderkant van het neerwaartse trendkanaal. Het grote verschil is dat zich hier minder steun bevindt. De grootste weerstand is de voorgaande bodemvorming rond 5.000 dollar. Yieldt houdt sterk rekening met beide scenario’s. De analist zien een grotere kans op een (kortstondige) opleving richting de 8.000 dollar, dan een verdere daling en het nogmaals testen van de bodem rond 5.000 dollar. In deze enorm spannende tijden zal er dan ook goed gekeken moeten worden naar andere macro-economische ontwikkelingen ter aanvulling van de besluitvorming.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje. 


Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.