Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin prijsanalyse – 11 februari 2020

Elke week deelt crypto vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de Newsbit website. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.

Na een stijging van bijna 10 procent in week 5 heeft de Bitcoin sinds maandag te maken gekregen met een flinke correctie. Op het moment van schrijven staat de koers op zo’n 9.800 dollar, wat een daling van ongeveer 3 procent is ten opzichte van zondag.


Wekelijkse Bitcoin grafiek

Als de analisten van Yieldt de wekelijkse grafiek analyseren is de potentiële uitbraak van de Bollinger bands momenteel niet meer van toepassing. Er is namelijk een sterke weerstand rond het recente hoogtepunt van $10.350, de psychologische $10.000 grens en de 500 Fibonacci. Ondanks deze sterke weerstand is er een duidelijk opwaarts momentum te zien.  De koersdaling van gister zien de analisten vooralsnog als een ‘gezonde correctie’.

De $9.300 is op dit moment een belangrijk ondersteuningsniveau. Hier ligt namelijk het 382 Fibonacci niveau. Hierna kan de Bitcoin steun vinden rond de 20- & 30-wekelijkse gemiddelden en het 236 Fibonacci niveau. Dit niveau ligt rond de $8.200 en de $8.500.

Aan de andere kant zou het positief zijn als de Bitcoin koers boven haar recente hoogtepunt van $10.350 uitkomt. Dit zou dan ook direct een verdere uitbraak van de Bollinger bands betekenen.

 

Wat kunnen we verwachten deze week? De analisten van Yieldt belichten drie mogelijke scenario’s.

Negatief scenario

Het negatieve scenario dat Yieldt voor ogen heeft zou een doorbraak van het eerste ondersteuningsniveau rond de 9.300 dollar betekenen. Dit zou betekenen dat de Bitcoin koers daalt tot het volgende ondersteuningsniveau die rond de $8.300 ligt.

Gemiddeld scenario

In het gemiddelde scenario blijft de BTC-koers bewegen in de huidige bandbreedte van 9.300 tot 10.300 dollar.

Positief scenario

Bij een doorbraak van het recente hoogtepunt van 10.350 dollar kan de koers flink gaan stijgen. Dit omdat er dan ook een uitbraak uit de Boilinger bands plaatsvindt. Dit zou vervolgens kunnen leiden tot een prijsstijging tot $11.000 en misschien zelfs een koersstijging tot $12.000.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Om een duidelijker beeld te krijgen van het koersverloop belichten de analisten ook het dag niveau. De onderstaande dagelijkse grafiek laat duidelijk zien dat de Bitcoin zich sinds het dieptepunt van 6.400 dollar in het midden van een opwaarts trendkanaal bevindt.

De weerstand op $10.350 en het steunniveau rond $9.300 is ook terug te zien in de wekelijkse grafiek. Waarbij het steunniveau bestaat uit het gemiddelde van de Bollinger bands, zie de zwarte lijn, en het 786 Fibonacci niveau.

Het handelsvolume is momenteel fors hoger dan in het weekend. Op maandagmiddag is er al bijna evenveel volume genoteerd als op zondag.

Ook aan de hand van de dagelijkse grafiek zijn drie scenario’s uitgewerkt.

Negatief scenario

Als het huidige neerwaartse momentum doorzet en het volume deze week verder blijft stijgen, kan er mogelijk een correctie richting de 8.500 dollar plaatsvinden. Dit zou betekenen dat het opwaartse trendkanaal aan de onderkant doorbroken wordt.

Gemiddeld scenario

In het gemiddelde scenario kan de koers corrigeren naar een prijsniveau tussen de $9.300 tot $9.500, waar ook de 786 Fibonacci als steunlijn staat. Het zou kunnen dat de Bitcoin koers vanaf hier weer enigszins omhoog klimt. Ook in het gemiddeld scenario verwachten de analisten een zijwaarts momentum.

Positief scenario

In het positieve scenario behoudt de Bitcoin deze week een hoog volume en slaat de richting van de koers om naar boven. In dit scenario zou eerst de $10.350 weerstand worden opgezocht waarna deze doorbroken wordt, waarna de koers de weg richting de bovenkant van het trendkanaal zou kunnen opzoeken.


Conclusie Bitcoin analyse

Bitcoin bevindt zich sinds begin januari in een opwaarts trendkanaal. Vorige week heeft de koers een gestage groei meegemaakt dat tot een doorbraak van de psychologische 10.000 dollar grens heeft geleid. Deze koersstijging kon door het zwakke volume helaas niet standhouden.

Op maandag 10 februari zagen wij een koerscorrectie met een vrij hoog volume. Dit betekent dat er grote kansen maar ook grote risico’s ontstaan voor handelaren. Als dit volume hoog blijft en dezelfde lijn als maandag doorzet, bestaat de kans op een flinke opwaartse of neerwaartse doorbraak.

De analisten van Yieldt geven aan dat, door de gestage groei, de bandbreedte smaller is dan normaal. Het is dan ook aannemelijk dat er een correctie richting de $9.300 plaats gaat vinden, waarbij de volgende steunlijnen samenkomen:

  • Het 382 Fibonacci niveau (wekelijks)
  • Het onderste deel van het trendkanaal (dag)
  • Het 20-daags gemiddelde (dag)
  • Het 786 Fibonacci niveau (dag)

De analisten verwachten niet dat de Bitcoin prijs, zonder verhoogd volume, door deze ondersteuningsniveau ’s heen zakt. Mocht dit wel gebeuren dan kan de BTC-koers dalen tot $8.500.

Yieldt ziet het verhoogde volume als een positief teken en vertelt uit te kijken naar een opwaarts momentum. Als de 500 Fibonacci en het vorige hoogtepunt van $10.350 doorbroken wordt kan de koers een grote stap vooruit maken. De top van het opwaartse kanaal, die rond de $11.000 ligt, zou dan kunnen worden opgezocht, omdat de Bollinger bands doorbroken zou kunnen worden.

De analisten verwachten dan ook eerder een heftige opwaartse uitbraak dan een gestage correctie of harde val naar beneden.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje.