Cryptocurrency

Cryptocurrency

YouTube censureert content van Crypto YouTubers

Diverse YouTubers over cryptocurrencies beweren dat YouTube hun content op het online video platform van moederbedrijf Google censureert.

Twitter-Tweet

Dit werd bekend nadat Chriss Dunn, een YouTuber met cryptocurrency als onderwerp en met bijna 210.000 abonnees op zijn kanaal een tweet publiceerde. Zijn kanaal heeft al meer dan 7 miljoen weergaven in totaliteit.

De tweet luidde als volgt: YouTube heeft zojuist de meeste van mijn cryptocurrency video’s verwijdert met de vermelding ‘schadelijk of gevaarlijke inhoud’. Ook diverse video’s van een aantal jaar geleden zijn verwijderd. Het kanaal bestaat al circa 10 jaar. In totaal heeft de YouTuber ten minste 7 strikes gekregen op zijn kanaal.


YouTube Strikes

Wanneer iemand een strike krijgt op zijn YouTube-kanaal, dan is dit eigenlijk een eerste waarschuwing dat er iets is gebeurt tegen de regels van YouTube. Zo’n strike voorkomt tevens dat de persoon achter dit kanaal een video kan uploaden, kan posten of kan streamen voor een periode van één week. Een tweede strike heeft dezelfde consequenties, maar verhoogt deze periode naar 2 weken, in plaats van 1 week.

YouTube hanteert een Three-Strikes-Out systeem binnen een periode van 90 dagen (3 maanden). Dit betekent dat wanneer er binnen een periode van 90 dagen 3 strikes wordt uitgedeeld aan een kanaal, dan resulteert dit in een permanente verwijdering van het kanaal.


Cryptojacking-malware verspreid op het platform

Een mogelijke reden waarom YouTube opeens tegen video’s over cryptocurrencies is omdat het platform recentelijk is misbruikt om cryptojacking-malware te verspreiden.

Zo werden diverse misleidende of oplichtende advertenties op het online video platform verspreidt, dat mogelijk diverse slachtoffer heeft weten te creëren. YouTube heeft nog niet gereageerd op deze zaak.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten