Hack Nieuws

Hack Nieuws

YouTube-streamer heeft $500.000 gestolen van fans met crypto-oplichting

De streamer, Ice Poseidon, zei dat het binnen zijn macht ligt om het geld terug te geven, maar hij zal het meeste niet teruggeven.


Crypto-oplichting via donatieplatform

Paul “Ice Poseidon” Denino is een voormalige Twitch-ster die nu streamt op YouTube nadat het Amazon-platform hem in 2017 verbood. Hij werd betrapt op een crypto-oplichting waarin hij zo’n $500.000 van zijn fans afnam. Het werd ontdekt door YouTuber Coffeezilla en voor het eerst gerapporteerd door TheGamer.

Ice Poseidon was halverwege de jaren 2010 een grote Twitch-naam en werd rond 2015 bekend. Zijn tijd op het platform was echter alles behalve normaal te noemen. Ice Poseidon werd verschillende keren gebanned tot april 2017, toen Twitch hem een permanent verbod oplegde omdat hij in een vliegtuig was neergeslagen.

Het was naar verluidt een hoax die hij samen met zijn kijkers had georkestreerd om de politie een vlucht van American Airlines naar Phoenix te laten bellen voor een bommelding. Ice Poseidon is sindsdien naar YouTube verhuisd nadat Mixer in juni 2020 werd stopgezet. Dit alles wil zeggen dat Ice Poseidon een behoorlijk duister verleden heeft gehad.

Coffeezilla, een YouTuber die fraudeurs en oplichting onderzoekt, plaatste een video van 23 minuten waarin de oplichting uiteen wordt gezet. Ice Poseidon misleidde zijn volgers om te investeren in CxCoin. Dit is een platform dat de streamer oprichtte om cryptocurrency-donaties te krijgen. Hij nam dat geld (in totaal $500.000), stak $300.000 in zijn zak en kocht naar verluidt een Tesla.

Ice Poseidon heeft nog niet gereageerd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten